SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Oyu da Otomobilden İsteyin!..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, belediyenin "sel uyarısı"nı değerlendirdi, Belediye Meclisi'nin Vilayet Parkı'ndan yol geçirilmesini öngören teklifine tepki gösterdi.

Tunçdemir'in açıklaması özetle şöyle:

"Başta seller ve depremler olmak üzere, günümüz insanının, öncelikle de yoksulların canını yakan sorunlar, doğayı ve insanı dışlayan politikaların sonucudur. Siyasetçiler ve kamu idarecileri, otomobillere yol açmak, buğday tarlalarını arsaya çevirmek ya da üstüne fabrika kurdurmak, ormanları golf sahalarına çevirmek, gelir paylaşımında yaratılan uçurumlar yüzünden yerinden olmuş insanların dere yataklarına ev yaparak “üç gün daha yaşamalarına göz yummak” için bulundukları yerlerde görevlendirilmemişlerdir.

Belediyelerin görevi, başka kentlerde seller yüzünden yaşanan can kayıplarını gördükten sonra, “Şu mahallelerde sel olabilir, dikkatli olun!” demek değildir. Belediyelerin asıl görevi, insanı ve doğayı esas alan, uzun erimli hedeflere dayalı bir kent planı hazırlamak ve bunu tavizsiz uygulamaktır. sözde uyarılan vatandaşlarımız ne yapacak peki? Sele gelme mi desinler? Evlerini boşaltıp komşulara mı sığınsınlar?

Yeni Cami civarındaki koca çınarların çığlıkları hâlâ kentimizin üzerinde dolaşırken bir katliam haberi daha sardı ortalığı: Malatya Belediye Meclisi'nin, 1 Kasım 2006 Çarşamba günü oturumunda, Valilik Binası yanında tek yönlü trafiğe açık Atmalı Sokak ile arkasındaki Ferhadiye Sokakta (Özel İdare Önü)yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek üzere, 65 yıllık ağaçların da bulunduğu Vilayet Parkı'ndan yer alarak bir yol açıp, Atmalı Sokağı'nı Fuzuli Caddesi'ne bağlama kararı verdi. Oysa bu yola park yasağı konursa ortada sorun kalmayacak. Ancak, Belediye Meclisi, bunun yerine Vilayet Parkı içindeki en az 65 yıllık ağaçları keserek yolu genişletip kentimizin asıl sakinleri olarak gördüğü otomobillere geniş bir yol daha yaratmak istiyor.

Yetişmeleri 60-70 yılı bulan bu ağaçların kentin ulaşım sorununa çözüm bahanesi ile birer birer ortadan kaldırılması hiçbir sorumlu belediyecilik anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Ayrıca yapımına başlanması ile tüm Malatyalılara çile çektirecek olan bu proje, yapımının tamamlanması ile birlikte yaratacağı tehlikeli ve çağdışı trafik ortamı ile gündelik hayatı da felce uğratacaktır. Alt geçit yapımında ve doğalgaz çalışmalarında görüldüğü gibi.

Belediye Meclisi’ni “çözüm üretmeyen” yol projesi uğruna ağaçları katletmek yerine, kente ve kentlilere saygı göstermeye ve bu projeden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bu projede ısrar ederlerse, Malatyalıların adeta akciğeri olan vilayet parkındaki ağaç katliamına sessiz kalmayacağını, kentlerine sahip çıkacaklarını bilmeleri gerekir.

Ayrıca Belediye Meclisinde bu yol projesinin yapılmasında ısrar eden ve etmeyi sürdürecek olan üyelerimizin bundan sonraki yerel seçimlerde otomobillerden oy istemelerini öneririz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız