SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyum Aleyhte Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:31:26
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kurultay sonrasında kimsenin ayrılmasını ve başka bir yere gitmesini istememiz mümkün değildir” dedi.

Partisinin Malatya il binasında, ilçe başkanları ve parti yöneticileri ile düzenlenen toplantı sonrasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, yapılacak olan kurultaya temas ederek, “Partimizin bütünleşip güçleneceği bir kurultay olacak. Bu kurultay Türkiye için önemli bir kurultaydır. Kurultayda tüzük değişikliği çok sınırlı olacak. Tüzük değişikliğinde ön seçimle ilgili bir yenileme olursa Malatya milletvekili olarak oyum aleyhte olacaktır “şeklinde konuştu.

Bu arada bir basın mensubunun Muharrem İnce’nin kazanamaması halinde parti içinde devam edip etmemesi konusundaki soruya Ağbaba, “Kurultayda herkes gibi Muharrem İnce’nin genel başkan adayı olması son derece doğaldır. Kurultay sonrasında kimsenin ayrılmasını ve başka bir yere gitmesini istememiz mümkün değildir” cevabını verdi.

Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu yerin IŞİD’e rehinelerin serbest bırakılması karşılığında verileceği iddiaları üzerine Ağbaba, “Bizim için Taksim Meydanı ne ise, Malatya’da Battalgazi ne ise Süleyman Şah Türbesi de aynısıdır; Türkiye toprağıdır. Kimseye verilemez” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Ahmet Davutoğlu’nda karar kılınmasını da değerlendiren Ağbaba, bunu atama olarak nitelendirdi.

Veli Ağbaba, Türkiye’deki boğulma olayların da temas ederek, “Hizmet sadece ekonomik gelişmelerle olmaz. İnsanların yaşama haklarını sağlamak da iktidarların görevidir. Yaşama haklarını garanti kapsamına almak gerekiyor. Yazın boğulmalar olur, kışın karbonmonoksit zehirlenmeleri ile insanlarımız ölür. Bunlar için de iktidarlar önlem almalı. Biz CHP olarak okullarda mecburi yüzme dersi konulması için kanun teklifi hazırlayıp TBMM’ye sunduk. Maalesef bir gelişme yoktur. Biz bütün belediyelerimizde yoksul ailelere portatif havuz yapacağız” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, Kernek Meydanı’nda yapılan çalışmaların kent dokusuyla uyumlu olmadığını belirtip trambüs için de demir yığınları oluşturulduğunu ifade etti. Kiraz, okulların açılmasına az bir süre kala, kayısıya destek verilmediği için halkın yoksul olarak yeni eğitim yılına girdiğini savunarak, “Zirai dondan dolayı mağdur olan kayısı üreticileri mağdurdur. Bunun yansımaları sonbaharda daha görülecektir” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN'I ZİYARET..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a taziye ziyaretinde bulundu. 

CHP Battalgazi başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte ziyarette konuşan Veli Ağbaba, Başkan Gürkan’ın ağabeyinin vefatından ve Battalgazi ilçesinde boğularak hayatını kaybeden 4 çocuk için büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Ağbaba, “Ziyaret amacımız sayın başkana başsağlığı dilemektir. Okullarda yüzme dersi verilmesi hususunda ve barajda boğulan çocuklarımız için ayrıca soru önergesi hazırladık. Bu vesile ile sayın başkana ve barajda boğulan çocuklarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın milletvekilimize taziye için teşekkür ediyorum. Ayrıca barajda boğularak ölen 4 çocuğumuzun ailelerine de sabırlar diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız