SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oyun Parkı Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:57
Oyun Parkı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da, Oynamak Benimde Hakkım Projesi kapsamında engelli çocukların kullanacağı oyun parkı açıldı. Sümer Park içinde, engelli çocukların kullanacağı oyun parkının açılışına, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, daire müdürleri, engelli dernekleri yönetici ve üyeleri ile aileleri katıldı
 
Malatya Belediyesi Sanat Merkezinin arkasında Sümer Park içine Sosyal Destek Projesi (SODES) destekli Oynamak Benimde Hakkım Projesi kapsamında engelli çocukların kullanacağı oyun parkı yapıldı. Parkın açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun, “Yapılan hizmetler içinde bu kadar anlamlı olanı olmamıştı. Çünkü ben bilirim çocukların oyun düşkünlüğünü ve kendim hiçbir zaman böyle parklarda oyun oynayamadım. Akranlarımla gittiğim parkta onlara katılamamanın burukluğu ve ezikliği içerisinde yaşadım” dedi.
 
Oynamak Benimde Hakkım Projesi'nin çok anlamlı bir proje olduğunu belirten Koyun, şöyle konuştu: "Engelli çocuklar buraya gelecek, ailesiyle birlikte dönme dolaplara, salıncaklara binecekler ve hem de diğer akranlarıyla kaynaşmış olacaklar.” Koyun, konuşmasını Vali ve Belediye Başkanına yardımlarından dolayı teşekkür ederek tamamladı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Engelsiz bir Malatya'yı nasıl oluştururuz çabası içerisinde olduklarını anlatarak şunları söyledi: “Buna herkesin, hepimizin sahip çıkması gerekir. Başta işyerleri, ticarethaneler ve Malatya’da yaşayan herkesin buna dâhil olması gerekiyor.” 
 
Milletvekili Öznur da, “SODES projelerini en aktif olarak uygulayan bir il olarak bundan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Önceleri kalkınmada öncelikli yörelerde yani başta Doğu ve Güneydoğu'da başlatılan bu projeye Malatya'yı da katarak şu an on yedi ilde uygulanan SODES projeleri ile daha birçok güzel hizmetlerimiz olacaktır” dedi.
 
Vali Ulvi Saran da konuşmasında, engelli sorunlarına duyarsız kalan bir milletin, medeni ülkeler arasında yer alamayacağını söyledi.
 
Konuşmalardan sonra İnönü Üniversitesi akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Yusuf Dumlupınar sazıyla sözüyle alanı coşturdu. Yusuf Dumlupınar, konser öncesi yaptığı konuşmada “Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen böyle bir etkinlikte aranızda olmaktan çok mutluyum. Ben bu bölgenin, bu ilin yetiştirdiği bir sanatçıyım. Bir engelli akademisyenim” dedi.
 
Yusuf Dumlupınar’dan sonra sahneyi İnönü Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir gurup aldı. Gurubun söylediği parçalar eşliğinde eğlenen engelliler ve aileleri gönüllerince bir gün yaşadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız