SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyuna Müdahale Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:06:25
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Mustafa Uğur, 1461 Trabzon karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

1461 Trabzon maçı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Uğur, "Bizim için önemli bir müsabakaydı. Tekrar bir seri yakalama adına kendi sahamızda galip gelmemiz gereken bir karşılaşmaydı. Zor bir müsabaka olacağını da biliyorduk. Maçın ilk yarısında rakibin ne kadar dirençli olduğunu gördünüz. En azından ikinci yarıda yapmış olduğumuz mantalite değişikliği ile özellikle oyun sistemindeki değişiklikle karşılaşmayı kazandık. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum ki, ikinci yarıda oyuncularımızın yapmış olduğu futbolun doğruları, Yeni Malatyaspor'un sahaya yansıtması gereken doğrulardır. Umut ediyoruz ki, bu doğrular önümüzdeki süreçte de sahaya yansırsa hedefimize emin adımlarla ilerleriz. Biz bu doğruların sahaya yansıması adına elimizden ne geliyorsa yapacağız. Futbolcularımızı, gerek fiziksel gerekse de psikolojik olarak bütün müsabakalarda bu şekilde oynamaya hazırlayacağız. İşimiz zor. Müsabakalarda engeller çok zor. Ama biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"OYUN SİSTEMİNE MÜDAHALE ETTİK"

Tecrübeli teknik adam, maçın ikinci yarısında oyun sistemine müdahale ettiklerini belirterek, "Özellikle takımın oyun sistemini 3'lü orta sahaya çevirdik. Oyuncularımızı, hem rakipten hem de bizden dönen topları almaları, çok kolay top kaybetmemek bu müsabakada galibiyetin en önemli rolüydü. Ben onun için oyuncularımı gönülden kutluyorum. Demek ki, 15-20 dakikalık bir oyun bile bizleri skora taşıyabiliyor" diye konuştu.

"HER MÜSABAKA BİZİM İÇİN FİNAL"

Ligin 8. haftasında deplasmanda İstanbul ekibi Ümraniyespor ile karşılaşacaklarını anımsatan Uğur, her maçın kendileri için final niteliğinde olduğunu belirtti.

Uğur, Hiç geri adım atmadıklarını ifade ederek, "Bizim burada bir hedefimiz var. Nedir? Genel olarak 2 puanın altına düşmek istemiyoruz. Her oynadığımız müsabakada 2 puanın üzerinde kalmak istiyoruz. Umut ediyoruz ki, ligin sonu geldiğinde biz 2 puanın altında olmadığımız sürece ligi zirvede bitiririz. Bütün hesaplarımız ve çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN OYUNCULARIMIZI DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Tecrübeli teknik adam, lig maratonunda bütün oyuncuları değerlendireceklerini kaydederek, şunları söyledi: 

"Sezonun başından sonuna kadar 36 haftalık uzun bir süreç var. Bazı oyuncularımızı değerlendireceğiz. Formsuz olan oyuncularımızı belki kadroya almayacağız. Ama hiçbir zaman bunun içerisinde art niyet olmayacak. Öyle zamanlar olacak ki, bazı oyuncularımız belki bir dakika oynayacak ama şampiyon olduğumuz süreyi düşündüğümüzde katkısı büyük olmuş olacak. O yüzden bütün oyuncularımızın bu takıma katkısı muhakkak ki olacak. Ama az ama çok. Önemli olan formda olan oyuncuları sahada tutmak ve sürmek. Biz de onu yapmaya gayret ediyoruz."

FOTOĞRAF: Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız