SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oyuncak Kütüphanesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:30:47
Oyuncak Kütüphanesi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da SODES kapsamında hazırlanan proje dahilinde çocuklar için Oyuncak Kütüphanesi açıldı.
 
Malatya'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan "Oyuncak Kütüphanesi, Gel Oyna, Al Oyna Projesi", çocukların hem güzel vakit geçirmesini hem de faydalı bilgiler edinmesini hedefliyor.
 
Niyazi Mısri Mahallesi'nde oluşturulan "Oyuncak Kütüphanesi"nin açılışını; Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Malatya Çalışanlar Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) Başkanı Tuncel Marmara ile dernek üyeleri gerçekleştirdi. 
 
Açılışta bir konuşma yapan Şükrü Özcan, "Oyuncak Kütüphanesi, özgün bir projedir. Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında bulunan 30 ilde yürütülen projeler içinde de önemli bir yere sahip olduğu ikrar edilen bir projedir. Bir çocuğun yüzündeki tebessümü hiçbir şeyle ölçemezsiniz. Bu proje, kenar mahallelerde, bazı imkanlardan yoksun çocuklarımızın oyuncak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlandı. Bu projenin yurt dışında devlet eliyle açılmış örnekleri var. Bu proje, yurt dışındaki uygulamanın belki Türkiye'deki ilk uyarlaması" dedi.
 
Malatya'da 2012 yılı itibarıyla 116 projenin Ankara'ya gönderildiğini kaydeden Özcan, "Sivil toplum örgütlerimizin projeleri başta olmak üzere 116 projeyi Sayın Valimizin onayından sonra Ankara'ya ilettik. Malatya, her yıl ve her çağrıda bir şekilde SODES programı uygulanan illerde bir yönüyle örnek olma başarısı gösterdi. Son 2 yılda proje bazında, proje sayısı bazında birinci sırayı paylaştı. Bu senede farklı bir alanda birinciliği hedefliyoruz. Bu yılı sivil toplum yılı ilan ettik. Sivil toplum örgütlerimizin bu yıl SODES'te ki payını artırma yönünde ciddi bir çalışma yaptık" diye konuştu.
 
"Oyuncak Kütüphanesi" projesinin uygulayıcısı Malatya Çalışanlar Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) adına bir konuşma yapan Dernek Başkanı Tuncel Marmara ise, SODES programı çerçevesinde güzel bir çalışmaya imza attıklarını kaydederek, "Sivil toplum kuruluşları, devletin resmi kanallarla durduramadıkları, toplumsal ve kamusal alanlarda toplumun sosyal taleplerini ve devletin toplumsal alanlarda örgütlü yapıları muhatap alma sorununu aşmak için çok önemli bir konumda bulunmaktadırlar. İşte bu vesileyle Malatya ÇEKÜDER olarak çalışmalar planlamış ancak hayata geçirme aşamasında sivil toplum örgütlerinin yaygın olarak karşılaştığı engellere takılmıştır. Tam bu esnada Kalkınma Bakanlığının valilikler aracılığıyla yürüttüğü SODES projeleri imdada yetişmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Oyuncak Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız