SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Oyuncak Müzesi Olacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:10
Oyuncak Müzesi Olacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Meslek Yüksekokulu yanında 7 konak inşası ile Sanat Sokağı oluşturduklarını anımsatarak, “Şehrimize ait kültürün bir özetini sunmak için hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz Sanat Sokağı’nda bir konağımızı da Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi olarak düzenliyoruz. Burada öncelikle yöremize özgü çocuk oyunlarının objeleri sergilenecek. Konakta, yerli üretim koleksiyon oyuncaklar yer alacak. Bununla birlikte Anadolu’nun çeşitli yerlerinde elde üretilen ve üretildiği bölgenin geleneksel motiflerini yansıtan el işçiliği bez bebek koleksiyonu ziyaretçilere sunulacak” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, konakta çocukların, pedagojik olarak yaş gruplarına göre uygunluğu tespit edilmiş eğitim amaçlı zeka oyunlarını oynayabileceği uygun araç gereçlerin de temin edilmekte olduğunu belirtti. Çocuklara yönelik bir boyama atölyesinin de konakta yer alacağını ifade eden Başkan Ahmet Çakır, “Bu konağımız, 4 adet çocuk kitaplığının yer alacağı ahşap kütüphane bölümü ve kafeteryasıyla da çocuklar için vazgeçilmez bir mekan olacak. Ayrıca Hacivat-Karagöz dijital film gösteriminin yapılacağı Hacivat-Karagöz Sahnesi de konakta yer alacak. Dolayısıyla Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi, hem şehir olarak hem medeniyet olarak kültürümüzün çocuklarla ilgili bölümünün kurumsal bir bütünlük içerisinde yaşanacağı ve yaşatılacağı çok özel bir proje olacak. Diğer birçok sosyal-kültürel proje gibi bu projemizin de bir marka haline geleceğini düşünüyoruz. Şimdiden şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız