SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyuncudan Gelen Talepti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:08
A- A+ PAYLAŞ
Yeni Malatya Spor'un haftalık basın toplantısı, Orduzu Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya, kulüp basın sözcüsü Şahin Özer ve teknik direktör Gürses Kılıç katıldı. 
 
"DEVAMINI TEMENNİ EDİYORUZ"
 
Sarı Siyahlı takımın, İskenderun Demirçelikspor karşısında aldığı galibiyeti değerlendiren Basın Sözcüsü Özer, "Takımımız geçtiğimiz hafta sonu ligin iddialı takımlarından İskenderun Demir Çelikspor'u başarılı bir oyun neticesinde 1-0 mağlup etti ve bizleri sevindirdi. Bu önemli galibiyetten dolayı başta teknik heyetimizi ve futbolcularımızı tebrik ediyoruz. Bundan sonrada başarılı sonuçların devamını temenni ediyoruz. Bu hafta sahamızda oynayacağımız Kocaelispor maçını da kazanıp, galibiyet serimizi 3 maça çıkarmak istiyoruz. İskenderun Demir Çelikspor ile oynadığımız karşılaşmada ciddi bir şekilde sakatlanan ve bir dönem takımımızda da forma giyen Önder Dalkıran'a geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz. Maçtan sonra yönetim olarak kendisini tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik. Durumunun iyi olduğunu öğrendik. Umarız en kısa sürede sahalara geri döner. Ayrıca bizlere gösterdikleri centilmence ve misafirperverce davranışları için İskenderun Demir Çelikspor başkanı, yönetim kurulu ve taraftarlarına teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki maçlarda da kendilerine başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
ÇETİN İLE YOLLAR AYRILDI
 
Cem Çetin ile yolların ayrıldığını söyleyen Özer, "Kulübümüz futbolcularından Cem Çetin ile disiplinsiz davranışlarından dolayı yollarımızı ayırdık. Yeni Malatyaspor kulübü ve yönetim kurulu olarak üzerimize düşen tüm vecibeleri yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Disipline ve takım bütünlüğüne de çok önem veriyoruz. Bunun gibi davranışların bundan sonrada karşısında olacağımızı önemle belirtmek istiyoruz" dedi.
 
"ÜST ÜSTE KAZANMAK GÜZEL"
 
Takımın son durumun değerlendiren Yeni Malatya Spor teknik direktörü Gürses Kılıç ise "İskenderun Demir Çelikspor maçı bizim açımızdan önemliydi. Hem saha içi müsabaka süresi hem de saha dışındaki etkileri bizim için farklı olacak bir maçtı. Hava şartlarının da el vermesiyle bu maça biraz daha iyi hazırlandık. Çorumspor maçının galibiyetini pekiştirmek adına bu maçtan alınacak 3 puan, bizim yolumuzu açması adına da önemliydi. Hazırlığımız bu noktada oldu. Ve maç günü geldiğinde; karşılaşmaya kontrollü başlayarak, ilk hedefimiz oyunu tutmaktı. İskenderun Demir Çelikspor, bu ligin şampiyonluğa oynayan, kadro yapısı itibariyle de oldukça kaliteli bir ekip. Son 3 haftayı da galibiyetle kapatmışlardı. Bütün bunları bilerek ve rakibin önemli oyuncuları ile önemli yanlarını kontrol ederek maça başlamak istedik. İlk 45 dakika itibariyle hem İskenderun Demir Çelikspor'un bir pozisyonu var hem de bizim bir pozisyonumuz var. İki takımda ilk yarıda çok pozisyon bulamadı. Fakat kalecinin atılmasıyla tabi dengeler bizim lehimize gelişti. O süreye kadarda kontrollü oyunumuzu biraz daha risk alarak, öne taşıdık. İkinci yarının hemen başında erken bulduğumuz gol, rakibin bizim üzerimize daha fazla gelmesini sağladı. Onunla beraber birçok gol pozisyonu yakalamamıza rağmen bunları değerlendiremedik. Oysa maçın sonucu çok daha farklı bitebilirdi. Sonuçta verilen mücadele, istek, arzu, rakibe fazla pozisyon vermeme ve oyunu kontrol etme, oyunu tutma, istediğimiz şekilde oyunu yönlendirme bizim için büyük artılardı. Bunların sonucunda da aldığımız 3 puan biraz daha rahat nefes almamızı, yolumuzun açılması anlamında bizi rahatlattı. Galibiyet her anlamda çok güzel. Galip gelmek kadar güzel bir şey olamaz. Ayrıca 2 hafta üst üste kazandığımız için bu ayrıca güzel oldu. Oyuncularımızın özgüven kazanmaları anlamında biraz daha rahatladıklarını görebiliyoruz. Bununla birlikte her şeyimiz tamı mı? Hayır değil. Birçok konuda yine eksiklerimiz var. Bugün ya da yarın hallolabilecek eksikler değil. Onları da çalışarak, bir an önce giderip, çok çok daha farklı bir ekip olmak istiyoruz." dedi. 
 
"BÜTÜNLÜK ÖNEMLİ"
 
Takımdaki bütünlüğün kendisini mutlu ettiğini söyleyen Kılıç, "Maçtan önce oyuncularıma, 'Herkesin kendi bölgesindeki oyunculara üstünlük sağlamasını istiyorum' demiştim. Gerçekten de bu istediğimiz gibi oldu. Her oyuncumuz kendi rakibine üstünlük sağladı. Bu bizi çok mutlu etti. Çok basit gol yeme sıkıntımız vardı. Özellikle son günlerde bunun üzerinde çok yoğun çalışmaya başladık. Özellikle yan toplar konusunda çalıştık. Bu konuda baya bir mesafe kat ettik. İskenderun Demir Çelikspor maçından son pasların atılamaması gibi sıkıntılar gözüktü. Tabi golcülük çok farklı bir şey. O oyuncunun bireysel yeteneğiyle de alakalı bir şey ama bizim biraz öne doğru oynama, final paslarını doğru kullanma ve gol vuruşu öncesi pasların doğru kullanılması gibi sıkıntılarımız var. Bunda iki tane şey var; birincisi bu maçta özellikle uç oyuncularımızın takımımızda en fazla koşan oyuncular olması. Çünkü onların oynadığı mesafe baya uzun bir mesafeydi. Onunla birlikte tabi fazla birlikte oynayamama, birbirlerini fazla tanıyamama gibi etkenlerde var. Özellikle bu hafta bununda üzerinde dikkatle duracağız" ifadelerini kullandı. 
 
"UMARIZ RAHATLIKLA BAŞARIRIZ"
 
Kocaelispor ile hafta sonu yapılacak karşılaşmaya değinen Kılıç, "Kocaelispor takımı bu ligin genç oyuncularından oluşuyor. Bu takım çok iyi kontra atağa çıkabilen, korkmadan oynayabilen, genç oyunculardan kurulu; müsaade ederseniz, oyunu kontrol edebilende bir yapıları var. Bizim amacımız buna müsaade etmemek. Tabi ki hem Kocaelispor hem de Altay maçını kazanarak, bay haftasına iyi girmek istiyoruz. Bu anlamda galibiyet serisini de 4'e çıkarmak istiyoruz. Şuanda koyduğumuz hedefler bu
noktada. Umarız bunu rahatlıkla başarabiliriz" dedi. 
 
"OYUNCUDAN GELEN TALEPTİ"
 
Orta saha oyuncusu Cem Çetin ile yolların ayrılmasını değerlentiren Kılıç, "Bazı şeylerin aile içerisinde kalması gerekir diye düşünüyorum ama oyuncudan gelen bir talepti. Bizim Cem'i direk kadro dışı bırakma gibi bir niyetimiz yoktu. Kendisi İskenderun Demir Çelikspor maçı öncesinde Cuma günü kadroyu açıkladıktan sonra bana gelip, ayrılmak istediğini ve kendisine yardımcı olmamı talep etti. Bizde düşüncesini eğer hür iradesiyle verdiyse, bir sıkıntı olmadığını söyledik. Ve yönetim kurluyla
bu konuyu paylaştık. Zaten kendisi de yönetim kuruluyla benden sonra görüşmüş. Tabi biz hep baştan beri söylüyoruz; eğer oyuncu mutlu değilse, bir yerde kalmak istemiyorsa, ne kadar yetenekli olursa olsun onun bize verebileceği fazla bir şey yoktur" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız