SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Oyuncularımı Tebrik Ediyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:05
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'da, Tarsus İdman Yurdu karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin sevinci yaşanıyor. 

Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor'un tecrübeli teknik direktörü Mustafa Uğur (alttaki fotoğrafta sol baştaki), "Çok önemli bir müsabakaydı. Oyuna da çok iyi başladığımızı söyleyemeyiz. İlk 45 dakika sıkıntı ve sorun, ikinci devre yine arzulu, istekli, daha çok gol pozisyonuna giren bir takım konumundaydık. 2 topun direkten dönmesi, birkaç topun da net gol pozisyonlarında gol olmaması tabii ki sıkıntı oluşturdu. Ama bir gerçek var ki, ilk haftalara baktığımızda 4 tane banko ve fizik olarak hazır oyuncudan yoksun mücadele ediyoruz. Yine de görev alan oyuncular arzulu ve iyi bir şekilde mücadele ettiler. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Her şeyden evvel üzerine basarak durmak istiyorum ki, oyuncularımızı dinç ve diri tutan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü çok sıkıntıya düştüğümüz anlarda hep devreye girdiler. Tabii bu sürecin zorlu olacağını söylüyoruz. Zor da olsa bu şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"ÇOK SAĞLIKLI BİR SORU DEĞİL"

Uğur, bir  basın mensubunun 'rakip 5-6 tane net gol pozisyona girdi' yönündeki sorusuna, "Hangi maçta girdi ben görmedim? Siz hangi gözle gördünüz? Bilmiyorum ama her pozisyonu gol pozisyonu gibi değerlendirirsek, o zaman her ortada gol pozisyonu olur, her şutta gol pozisyonu olur. Gol pozisyonu, bariz gol pozisyonları olur. Bizim kaçırdığımız gibi. Onları kabul ederim ama sizin şu söylediğiniz çok sağlıklı bir soru değil" cevabını verdi.

"MAÇIN İLK YARISINI ÇOK SAĞLIKLI OYNAMADIK"

Karşılaşmanın ilk yarısını çok sağlıklı oynamadıkları öz eleştirisinde bulunan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İlk yarıda çok sağlıklı oynamadık. Bunun nedeni, her müsabakaya iyi başlamanızdan ziyade rakibin size ne kadar müsaade ettiğidir. Dikkat edersiniz, rakibin oyun disiplininden hiç kopmadığını, bizim oyuncularımızın başına 2-3'er oyuncunun baskı yaptığını görürsünüz. Bu açıdan baktığınız zaman oyuncularımız çok zor durumda kaldı. İkinci devre farklı oynamalarını arzu ettik. İlk yarıda kenardan uyarmamıza rağmen olmadı. Futbolun içerisinde, sahanın dışından ne kadar müdahale ederseniz edin, soyunma odasında yaptığınız telkinler ve doğru şeylerle müsabakayı kazanabiliyorsunuz. Dışarıda bu hayata geçirilemiyor. Ama içeriye girdiğimizde aynı oyuncu gurubuna nasıl oynamaları gerektiğini daha iyi anlatabiliyoruz. Gördüğünüz gibi ikinci yarının başından itibaren de istediğimiz gibi oynadılar. İlk yarıyı zaten ben kabul etmiyorum. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum Niçin? Eğer biz hedefe gideceksek, ilk yarı ya da ikinci yarıda değil, müsabakanın başından sonuna kadar gitmeliyiz. İlk 4 haftanın dışında tabi ki takımda değişiklikler oldu. Nasıl değişiklikler oldu? Oyuncularımızın sakatlığı oldu, cezalılar oldu. Bu maçta da, takımda banko oynayan 4 oyuncumuz yoktu. 4 oyuncu da neredeyse takımın yarısı demektir. Diğer oyuncuların muhakkak fiziksel sıkıntıları vardır. Ona rağmen büyük bir mücadele örneği gösterdiler."

"HİÇ KİMSEYE ART NİYETİMİZ YOK"

Uğur, takımda hiçbir futbolcuya art niyetlerinin olmadığını belirterek, "Oyuna Eren'i aldık, aslanlar gibi mücadele etti. Başımızın üzerinde yeri var. Hiçbir oyuncuya art niyetimiz ya da farklı bir bakış açımız yok. Her zaman 4-4-2 oynamayı arzu ettiğimi söyledim ama şartlar ona el vermiyor. Şartlar el verdiği müddetçe forvette 2 arkadaşımızı oynatırız. Sonuçta biz, Yeni Malatyaspor'un menfaatleri uğruna bir şeyler yaparız. Yoksa, siz de sorunu kendi evinize götürmek için değil, bizden bilgi alma adına soruyorsunuz. Ben de bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, burada hangi oyuncumuz olursa olsun oyuna giren veya banko oynayan ne kadar katkı sağlayabiliyorsa, o kadarı bizim için yeterli. 30 dakika, 40 dakika, 60 dakika olur. Bazı oyuncular var ki, 3 dakika ya da 20 dakika oynar ve maçı çevirir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR: Yeni Malatyasporlu futbolcuların gol sevinci ve teknik kadro. (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız