SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öz Eleştiri Yapmak Gerekir"

0
Güncellendi - 2017-05-10 11:36:51
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘İslam ve Yorum’ adlı uluslararası sempozyuma katılmak üzere Malatya’ya gelen akademisyen ve katılımcılarla, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘İslam ve Yorum’ adlı uluslararası sempozyuma katılmak üzere Malatya’ya gelen akademisyen ve katılımcılarla Orduzu Galip Demirel Çınar Park’ta verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Karaman, akademisyenler ve davetliler katıldı. Burada bir konuşma yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dini istismarlara karşı diyanete, ilahiyatçılara ve milli eğitime büyük görevlerin düştüğünü belirterek, “Sizleri Malatya’da misafir etmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün ülkemizin değişik okullarında fakültelerinden ve yurt dışından öğretim üyeleri ‘İslam ve Yorum’ ile ilgili sempozyumda bir araya gelmişsiniz. Bizlerde zaman zaman televizyonlarımızda İslam’ın yorumlarını televizyonlardaki yorumculardan ve hocalarımızdan izliyoruz. Hocalarımız aklımızdan geçenleri söylediklerinde ‘ne güzel konuştu’ diyoruz, aklınızdan da geçmezse ‘ne çirkin konuştu’ diyoruz. Yani kafamızdaki söylendiğinde ‘doğru söyledi’, aklımıza uymazsa ‘yanlış dedi’ gibi bir algı hakim. Diyanetimizin de, Fakültelerimizin de şuna dikkat etmesi gerekir. Eğer bugün bir 15 Temmuz hadisesini yaşadıysak, burada Diyanetimizin de, fakültelerimizin de, Milli Eğitiminde dini tedrisat yapan İmam Hatiplerimizin de suçu ve günahı vardır. Bu anlamda da kendi sorumluluğumuzu ve özeleştirimizi yerine getirmemiz gerekir. Biz Din Kültürünü, Ahlak Bilgisini başta ailemizden öğrendik. Daha sonra büyüdükten sonra hocalarımızdan veya okuduğumuz kitaplardan öğrenmeye çalıştık. Aslında din çok sade açık ve berraktır. Herkesin anlayacağı şekilde de emr olunmuştur. Ama bizler dini o kadar yozlaştırıyoruz ki, anlamaktan ve anlatmaktan çok zorlanıyoruz. Bu konuya özellikle dikkat çekmemiz gerekir. Konuya da el atmamız gerekir diye düşünüyorum naçizane fikirim. Bu memlekette hocalarımız bize abdesti bozan şeyleri öğrettiler, namazı bozan şeyleri öğrettiler, orucu bozan şeyleri öğrettiler ama, imanı bozan şeyleri bir türlü öğretmediler. Hiç ağızlarına da almıyorlar. Asıl olan imanı bozan şeylerdir. Çünkü iman olmazsa ne namazın, ne orucun, ne de diğer ibadetlerin manası kalmaz. İlimizde tüm öğretim görevlilerinin hazır olduğu bir sempozyum düzenlenmesi Malatya için bir şanstır. Türkiye açısından da buradan çıkan sonuçların yazılı metne dönüştürülmesi de şanstır diye düşünüyorum. Sizlerle birlikte bulunmaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Karaman ise konuşmasında; “ Sayın belediye başkanımız aynı zamanda üniversitemizin de belediye başkanıdır. Yani Malatya’nın iki büyük merkez ilçesi vardır. Üniversitemiz ise Battalgazi’ye bağlı. Bu akşam sayın başkanımız daha önce de hocalarımızı bir akşam misafir etmek istediğini ifade etmişti. Yeni bir tesis yapıldığını ve ilk misafirlerden olmalarını istediğini söylemişti. Bu vesile ile bende Üniversitemiz adına, fakültemiz adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız