SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Öz Kızdı: "Özür Dilesin, Yoksa.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:58:18
Öz Kızdı:
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya’nın Meclis konuşmasında sarf ettiği sözleri için bir açıklama yaparak Derya’yı özür dilemeye davet etti.

Öz, “Çok ahlaksızca… Vekili Türk askerinden, TSK'dan ve Türk devletinden özür dilemeye çağırıyoruz. Özür dilemezse suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullandı.

Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, "O milletvekili Türkiye'yi ve Türk askerini hedef almıştır. Bunu bir saygısızlık olarak görmekteyiz. Esefle karşılıyoruz. Vekili Türk askerinden, TSK'dan ve Türk devletinden özür dilemeye çağırıyoruz. Ne maksatla söylediği anlaşılır değildir. O milletvekili özür dilemezse yasal girişimler başlatılacaktır. Bilinmeli ki o kişi şu anda milletvekili ise Türk askerinin yaptıkları sayesinde... Özür dilemezse ben suç duyurusunda bulunacağım” açıklaması yaptı.

Öz, Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya'nın, KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Türk askerini tecavüzcülükle suçladığını belirterek, özür dilememesi halinde suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Öz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde basına yaptığı açıklamada, Derya'nın, Türk askerini tecavüzcülükle suçlayacak kadar aciz bir şekilde Türkiye'yi hedef aldığını kaydetti.

Öz, "Çok ahlaksızca. Türk askerini tecavüzcülükle suçluyor. Kimse Türk askerini böyle bir sıfatla suçlayamaz. Bunu Türk askerine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz. O milletvekili şunu bilmelidir ki; adada yapılan baskıları, zulümleri, katliam ve tecavüzleri sona erdirmek için adaya barışı götüren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayesinde orada milletvekilliği yapmaktadır. İşin en vahim tarafı da bu milletvekili devletin imkânlarıyla Türkiye'de eğitim gördü” şeklinde konuştu.

Öz, KKTC'deki parlamenterlerin Derya'ya gereken tepkiyi gösterdiklerini, tepki gösteren bütün milletvekillerini tebrik ettiğini de söyledi.

Derya'yı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dilemeye davet eden Öz, aksi halde KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

NE DEMİŞTİ?

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde önceki gün konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, barış için geçmişle hesaplaşmak gerektiğini belirterek,"Savaşlarda kazanan taraf yok. Kıbrıslı Türkler dışında acı çekenler de var. Kıbrıslı Rumlar, Ermeniler ve Maronitler de evsiz kaldı. Kayıplar verdi. Tecavüze uğradı" demişti.

Derya'nın bu konuşması ise KKTC meclisinde krize neden olmuştu. Oturdukları masalarda Derya'yı protesto eden milletvekilleri Derya'nın Türk askerini tecavüzcü olarak adlandırmasının kabul edilemez olduğunu belirterek tepki göstermiş, daha sonrasöz isteyen Demokrat Parti-Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, çıktığı kürsüde Derya'nın özür dilemesini istemişti. Derya özür dilemeyince de sosyal medyada ve adada Derya'nın sözleriyle ilgili tartışma başlamıştı.

ARŞİV FOTOLAR: AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve KKTC Milletvekili Doğuş Derya

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bjk (6 yıl önce)
    En iyisini yapmış valla
    0
    0
    Yanıtla