SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal, Aşırı Yemekten Öldü.!

A- A+ PAYLAŞ

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili açıklama yapan dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, merhumun yediği aşırı yemeklerden dolayı öldüğünü söyledi.

Avukat olduğu için birçok otopside bulunduğunu belirten DP Genel Başkanı Cindoruk, “Turgut Özal, benim önümde vefat etti. Yani eceliyle öldü. Bana göre yediği ağır yemekler kalbine tesir etti. Zehirlenme gibi bir alamet yoktu. Buna şahitlik ederim” diye konuştu.

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eceliyle ve son Orta Asya gezisinde, yediği aşırı yemeklerden dolayı öldüğünü söyledi. Kayseri Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edip gazetecilerle sohbet eden DP Lideri Hüsamettin Cindoruk, geçmişte Yassıada mahkûmlarının Kayseri Cezaevi’nde tutulmaları sebebiyle kentle ilgili bir çok anısı olduğunu söyledi.

Saygı duyuyorum

Cindoruk, doktor olmamasına karşın bir çok otopsi ve tıbbi olayda avukat olarak bulunduğunu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün tamamen eceliyle gerçekleştiğini söyledi. Özal Ailesi’nin ölümünün araştırılması konusundaki çabalarına saygı duyduğunu belirten Cindoruk şunları söyledi: “Ben o zaman TBMM Başkanıydım. 1993 yılının nisan ayıydı. Cumhurbaşkanı Özal, Orta Asya gezisinden dönmüştü. ‘Bu kez çok yoruldum. Bana çok yemek yedirdiler. 35 çeşit yemeği önüme koydular. Tadına bakmazsan güceniyorlardı. İnsan yemek yerken ipin ucunu kaçırıyor. Hatta, çok yemek yediğim için doktorum Cengiz Aslan bana kızıp, yanımdan ayrılıp, çarşıya çıktı’ dedi. Yüzü de sarıydı. Ardından bir cüppe giyme töreninde yine bir araya geldik. Nasıl olduğunu sorduğumda ‘Mideyi düzeltemedim’ dedi.

Zehirlenme yok

Yoğun bakıma aldıklarında hastaneye gittim. Prof. Dr. Ömer Şarlak, beyin ölümünün gerçekleştiğini, kalbi makinayla çalıştırdıklarını söyledi. Eşi Semra Hanım’a siz de mütedeyyinsiniz, ben de dedim. ‘Bu aletler çekilsin’ diye öneride bulunduk. Eşi de kabul etti. Sonra doktorlar, ölümünün gerçekleştiği yolunda rapor düzenledi. Merhum benim önümde vefat etti. Yani eceliyle öldü. Bana göre yediği ağır yemekler kalbine tesir etti. Buna şahitlik ederim. Avukat olduğum için bir çok otopside bulundum. Ölüm anını bilirim. Özal’da zehirlenme gibi bir alamet yoktu. Ben ve bizim gördüklerimize göre eceliyle öldü.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız