SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Davasında Ersöz'e Beraat

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:41:16
Özal Davasında Ersöz'e Beraat
A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürülmesine azmettirmek suçlamasıyla yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz beraat etti. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma sonrası basın mensuplarına beraat kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ersöz, bu davanın tek dayanağının gizli tanık beyanları olduğunu söyledi. Gizli tanık beyanlarının ve açılan davaların tamamıyla siyası iktidar ve cemaat işbirliğiyle ortaya çıkarılan davalar olduğunu iddia eden Ersöz, “Dosyalarda hiçbir şekilde kesin, somut deliller yoktur. Maksat bizler üzerinden TSK’yı itibarsızlaştırmak ve etkinliğini kırarak yaşadığımız coğrafya ve Orta Doğu bölgesindeki TSK’nın gücünü kırmak suretiyle de başlangıçta tüm emperyalist güçlerin bu bölgede yapmak istedikleri planlara hizmet etmek maksadını gütmüştür. Hep hukuk tarihinde yaşanan örneklerden bir takım şeyler söylenir. Bunlardan bir tanesi ‘Berlin’de hakimler var’ sözüdür. Ama bugün burada gördük ki; bizim uzun zamandır özlediğimiz bağımsız ve tarafsız Türk yargısının Ankara’da bulunduğuna ilişkin bir karar çıktı. Demek ki Ankara’da da orada bulunan hakimler mevcutmuş. Onlar da bütün bunları değerlendirdiler ve sonuçta bizleri beraat kararı vermek suretiyle bizler üzerinden TSK’ya yönelik kurulan kumpasların da, gizli tanık müessesinin de ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşacağını gören, kendilerini mahkeme önünde bulan, kendilerini temize çıkardıktan sonra da yasalar yapan veya yasalar değiştiren zümreler için, siyaset mekanizması için, cemaat mekanizması için gerçekten tam bir ağır darbe olmuştur. Onların hezeyanlarına verilmiş olan açık ve net bir cevaptır. Türk halkı bundan sonra bunları görecektir. Tarihi bir karar verilmiştir. TSK’dan kim özür dileyecektir” dedi. 

Ersöz’ün avukatı da adliye çıkışında yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Özal’a suikast davasıyla ilgili beraat kararı verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında olayı analiz etmiş, gizli tanıkların beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini, bu beyanların Genelkurmay Başkanlığı Jandarma Genel Komutanlığı yazılarıyla geçersiz kılındığı, ancak Cumhurbaşkanının ölümünde karanlık noktalar olduğu için kamuoyunun ve ilgili idari adli makamların tereddüt taşıdığı belirtilerek esas hakkındaki mütalaa oluşturulmuş ve nihai olarak beraat talebinde bulunulmuştur. Mahkemede bu beraat talebine uyarak müvekkilimin atılı suçtan beraatine karar vermiştir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız