SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Fotoğrafları Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Merhum hemşehrimiz, 8'inci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ölümünün 16. Yılında Malatya'da da çeşitli etkinliklerle anılırken bu etkinlikler kapsamında Malatya’da Malatyalılar Derneği ile Malatya Kültür Yaşam Derneği tarafından ortaklaşa olarak ‘ Fotoğraflarla Turgut Özal ve Malatya ’ konulu sergisi açıldı.

İnönü Kapalı Çarşı girişindeki serginin açılışını Vali Halil İbrahim Daşöz yaptı. Serginin açılış törenine Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Anavatan Partisi eski il başkanı ve Belediye Başkan adayı Ramazan Özcan, Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bulgurlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz ,MEV eski Şube Bakanı Nuri Karakuş ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile İnönü Kapalı Çarşı esnafları katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı rahmet ve özlemle andıklarını belirterek, “Özal’ın fikirleri onun ölümünden sonra daha iyi anlaşılır oldu. Özal vizyon sahibiydi. Bugün 16.ölüm yılında böylesine bir fotoğraf sergisi açılması Malatya’nın kültürü açısından çok önemlidir. Daha önce de bu alanda sergiler açılmıştı. Bu sergiler ilin kültürel ve sanatına katkı sağlayacaktır. Marka şehir olacak sak bu sadece ekonomik ile değil,kültür, sanat ve eğitim alanında da marka olmamız lazım. Özal’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan ise yaptığı kısa konuşmasında dernek olarak Malatya’da Malatyalılar Derneği ile birlikte daha önce İsmet İnönü için fotoğraf sergisi açtıklarını belirterek, “ Biz dernek olarak Malatya’nın değerlerini unutmamak ve onları her zaman hatırlamak için bu tür etkinliklerde bulunuyoruz. Bundan sonra da etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz, serginin açılmasında maddi katkıda bulunan Metin Kaya’ya, Kültür Yaşam Derneği ve Malatya’da Malatyalılar Derneği adına plaket verdi.

22 Nisan 2009 tarihine kadar açık kalacak olan sergide 59 fotoğraf yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız