SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Güreşleri 9 Eylül'de

A- A+ PAYLAŞ

Merhum Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal adına Malatya Belediyesi'nce organize edilen Karakucak Güreşleri'nin bu yıl 15'incisi yapılacak.

9 Eylül tarihinde İnönü Stadı'nda yapılacağı belirtilen güreşlerle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Turgut Özal Karakucak Güreşleri’nin 15’ncisi 9 Eylül tarihinde İnönü Stadında gerçekleştirilecek.

Turgut Özal Güreşleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ata sporumuz karakucak güreşlerine vatandaşların beklenen ilgiyi göstermediklerini belirterek, “ 9 Eylül tarihinde, 15’nci Turgut Özal Karakucak Güreşleri ile ilgili etkinliğimizi İnönü Stadında icra edeceğiz. Kendi aramızda sohbet ederken ata sporlarımıza gerekli ilgi gösterilmiyor gibi şikayetler de bulunuyoruz. Ancak geçen sene Türkiye ve Dünya çapında güreşçilerin iştirak etmiş olduğu bir etkinliği icra etmemize rağmen hemşerilerimiz beklenen ilgi ve alakayı maalesef göstermediler” dedi.

Karakucak Güreşlerinin özellikle merkezi bir yerde yapılmasını temin etmek için İnönü Stadını tercih ettiklerini belirten Başkan Akın, hemşehrilerimizin futbola, voleybola, basketbola gösterdikleri ilginin onda birini, yirmide birini ata sporumuza göstermediklerini söyledi.

Başkan Akın, “Marifetin iltifata tabidir. Eğer güreşleri izlemeye gidersek, sporcularımızı teşvik edersek bu spor dalımız daha da gelişecektir. Gösterilmesi gereken ilgiyi güreşçilerimizden esirgemediğimiz takdirde, gençlerimizin karakucak güreşlerine daha da fazla alaka göstereceğine inanıyorum. İnşallah 15 Turgut Özal Karakucak Güreşleri bizim bu beklentimizi de görmemize vesile olacaktır diye ümit ediyorum” dedi.

Akın, “Bütün hemşerilerimizi 9 Eylül günü icra edilecek bu etkinliğe davet ediyorum. Hep birlikte şevkle, büyük bir kalabalık ile bu etkinliğimizi icra edersek, yeni yetişen gençlerimiz, sporcularımız, evlatlarımız ata sporuna sahip çıkacaklardır. Ata sporuna sahip çıkılmıyor demekle olmuyor. O gün diğer işlerimizi erteleyip eğer güreşleri izlemeye gelirsek, önümüzdeki günlerde ata sporumuza sahip çıkan gençlerimizin yetiştiğini hep birlikte göreceğiz. Ata sporlarımızın izlenmesi için 9 Eylül de stadyuma teşriflerini özellikle istirham ediyorum” dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın Turgut Özal Karakucak Güreşlerinin yine Büyükler ve Yıldızlar kategorilerinde düzenleneceğini, Büyükler Kategorisinde yapılacak müsabakalara yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılım beklendiğini, Yıldızlar Kategorisinde de sadece Malatyalı güreşçilerin müsabaka yapacağını söyledi.

Başkan Akın Müsabakalar sonucunda dereceye girecek sporculardan Büyükler Kategorisinde Birinci olanlara 750 YTL, İkinci olanlara 500 YTL, Üçüncü olanlara 350 YTL ödül verileceğini ayrıca, Başpehlivanlık Müsabakaları Birincisine ise 1.500 YTL, İkincisine 1000 YTL, Üçüncüsüne de 750 YTL ödül verileceğini; Yıldızlar Kategorilerinde Birinci olanlara 350 YTL, ikinci olanlara 250 YTL, Üçüncü olanlara da 150 YTL ödül verileceğini söyledi."

ARŞİV FOTO: Belediye Başkanı Akın, geçen yılki güreşlerin başpehlivanı ve diğer iki dereceyi alanlarla..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız