SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal İçin Anma Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:02
Özal İçin Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Hemşehrimiz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20’nci yılında Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı. 

Törene, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Efe, gelini Sinem, torunları Naz ve Serra Özal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, anıt çelenk de bırakıldı. Tören, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi. Öte yandan tören alanına merdivenlerin yanına monte edilen sandalye şeklindeki engelli asansörünü kullanarak inen Semra Özal, törenden ayrılırken de bu sistemi kullanmak istedi. Ancak sistem arızalandığı için Semra Özal'ın oturtulduğu asansör, korumaları tarafından itilerek, hareket ettirildi.

ŞEHİT SAYILMALI..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şehit sayılması gerektiğini söyledi.

Merhum Cumhurbaşkanının eşi Semra Özal’ın, eşinin görevi başında öldürüldüğü ve şehit sayılması gerektiği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Şahin, "En tabii hakkıdır. Biz kamu vicdanında şehit olduğuna inanmaktayız. Biraz daha vicdanları rahatlatacak bir adım atılmış olur" dedi.

Şahin, bir ulusal televizyona yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaptığı icraatlarla statükonun dışına çıktığını, bu manada yaptığı çalışmaların birçok kesimi rahatsız ettiğini savundu.

Şahin, o dönemde meydana gelen faili meçhul cinayetlere dikkat çekerek, "Maalesef bugüne kadar derin devlet diye adlandırdığımız bu yapıyı bir türlü deşifre edemedik. Ergenekon davasından yatan insanlar içerisinde Levent Ersöz paşanın ellerinde kesinlikle kan izlerinin, parmak izlerinin var olduğu kanaatindeyiz” iddiasında bulundu.

“Özal ile ilgili yapılan en son açıklamalarda, hazırlanan iddianame onlarla bağlantılı olarak anlatılıyor. Elbette mahkeme süreci içinde bunlar aydınlığa kavuşacaktır" diyen Şahin, kime dayanırsa dayansın Özal’ın ölümü üzerindeki sır perdesinin kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

MESAJLAR..

Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla, bazı siyasiler mesajlar yayınladılar.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"8. Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz Rahmetli Turgut Özal'ı  Rahmana uğurlayışımızın 20. Yıldönümünü idrak etmekteyiz. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, hayatını memleketine fedakarca hizmetlerle geçirmiş, engin iman sahibi bir vatan sevdalısıydı. Yaptığı her şeyi şuurlu yapar, adımlarını daima milletinin faydası istikametinde atmaya çalışırdı.

Manevi değerlere sımsıkı bağlı bu saygın devlet adamı, geniş ufku ve gelişmeye açık tabiatıyla memleketimizin devletler muvazenesinde hak ettiği yeri alabilmesi için yorulmak bilmeden çalıştı. Beynelmilel pek çok platformda milletimizi şanına layık bir biçimde, ciddiyetle temsil etmeyi başardı. 

Türkiye’nin değişim ve dönüşümünde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında büyük gayretler sarf eden Turgut Özal, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihimizde derin izler bıraktı.

Vizyonuyla, kişiliğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Merhum Özal’ın hizmetleri, inanıyorum ki, aziz milletimiz tarafından ebediyen hatırlanacaktır. 

Merhumun özellikle son zamanlarda ülkemizin en önemli gündemi olan çözüm süreci ile ilgili olarak da bugünkü çalışmalara benzer çalışmalar yürüttüğü ve bu sorunu çözmenin en büyük emeli olduğu herkesin malumudur.

Merhum Cumhurbaşkanımızın ölüm sebebinin aydınlatılması ile ilgili olarak sürmekte olan hukuki sürecin, gerçekleri ortaya çıkaracağını ümit ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı, vefatının 20. yıldönümünde rahmetle, saygıyla anıyor kendisine Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Mekânı cennet olsun."

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"8. Cumhurbaşkanımız, Değerli Büyüğümüz, Değerli Hemşehrimiz, Merhum Turgut ÖZAL'ı ebediyete intikalinin 20. sene-i devriyesinde, saygıyla ve rahmetle anıyorum. Turgut ÖZAL, düşünceleri, hamleleri ve reformlarıyla, Ülkemizin değişiminde, kalkınmasında, dünya sahnesine çıkmasında büyük gayretler sarf etmiş, siyasi, ekonomik, ve toplumsal alanlarda köklü değişimlere öncülük ederek demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Kişiliği ve davranışlarıyla milletimizin teveccühünü kazanmış olan merhum Turgut ÖZAL, aziz milletimiz tarafından her zaman hatırlanacaktır. Bu düşüncelerle, vefatının yıldönümünde Merhum Turgut ÖZAL'ı rahmetle anıyor, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şu mesajı yayınladı:

"Turgut Özal Türkiye’nin yetiştirdiği önemli siyasi kişiliklerden biridir. Özal ile birlikte Türkiye batıya açılım hedeflerinde önemli bir adım atmış, 80’li yıllarda hızlı bir gelişim sağlanmıştır. 

Turgut Özal  Malatyalı kimliği ile de tanınan , Malatya’nın büyüyüp gelişmesi için çaba gösteren bir kişiydi. Malatya’nın siyasetinde İsmet İnönü’nün ardından Özal ismi de unutulmaz yer bulmuştur. Hem İsmet İnönü hem de Turgut Özal Malatya’nın gurur kaynaklarıdır.

Siyasi görüşünü beğenelim beğenmeyelim, Malatyalı olarak devlet adamlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu, Malatya’da ki tüm siyasilerin görevidir. Hangi siyasi partiden olursa olsun , Türkiye’nin takdirle karşıladığı devlet adamlarımıza küfür edenleri alkışlamak, hiçbir siyasetçiye yakışmaz.

8.Cumhurbaşkanımız ve hemşerimiz Turgut Özal’ı 20. ölüm yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyor, ölümünün üzerindeki sır perdesinin bir an önce aydınlatılmasını temenni ediyorum."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı şöyle:

"Hemşerimiz olması hasebiyle ayrı bir gurur duyduğumuz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı ölümünün 20. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz.

Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunan, Türkiye’yi dünyaya açan Turgut Özal, yaptığı hamlelerle Türkiye’ye çağ atlatmıştır.

Devlet ve siyaset adamı olarak daima büyük düşünen ve büyük hedefler belirleyen Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Kişiliği, yaşayışı, sıcaklığı ve fikirleri ile halktan birisi olduğunu gösteren merhum Özal, başta Malatyalılar olmak üzere, milletimizin ve birçok dünya milletlerinin kalbinde özel bir yer edinmiştir.

Bize düşen görev, onun fikirlerini, hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde tahlil ederek, ülkemiz ve milletimiz için daha çok çalışmaktır.

Hemşerisi olmakla gurur duyduğumuz, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı ölüm yıldönümünde tekrar rahmet ve minnetle anıyor, milletimize bir kere daha başsağlığı diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız