SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal İçin Mevlid Okutuldu

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı, eski başbakanlardan, merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın ölümünün 17'nci yıldönümü dolayısıyla, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından Yeni Cami'de mevlid okutuldu.

Özal için okutulan mevlid Pazar günü saat 10.00'da başladı. Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün konuşmasından sonra mevlid ve ilahiler okundu. Müftü Gül konuşmasında, "Bu dünyada misafiriz. Nice cumhurbaşkanları ve devlet adamları geçti. Bu dünyada ebedi bir kişi kalacak olsaydı Hz.Muhammed kalırdı. O da bu dünyadan ebediyete intikal etti. Bizler de kalıcı değiliz" ifadelerini kullandı.

Mevlide Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, eski bakanlardan Mehmet Keçeciler, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu ve Metin Emiroğlu, eski milletvekilleri Galip Demirel, İlhami Kösem, Malatya eski valilerinden Saffet Arıkan Bedük, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, PTT eski genel müdürlerinden Emin Başer, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren mevlide katılan vatandaşlar da caminin içinde, avlusunda ve çevresinde oturarak mevlidi dinlediler. Mevlide katılanlara, Esenlik Şirketi elemanları tarafından gülsuyu serpildi.

Mevlid nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, meydan çevresinde polis yoldan geçenler üzerinde arama yaptı.

Malatya'da ilk kez Özal için bu kadar geniş kapsamlı bir mevlid organizasyonu gerçekleştirilmiş oldu.

ALAN GÜLSUYU İLE YIKANDI..
Bu arada, Cumartesi gecesi mevlidin okutulacağı Yeni Cami çevresindeki yollar ve alanlar, belediye tarafından gülsuyu karıştırılmış suyla yıkandı.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kutlu Doğum Haftası'nda olmamız ve hemşehrimiz Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın 17.vefat yıldönümü olması nedeniyle şehrimiz Yeni Cami'de Mevlid okutulacak olması nedeniyle Malatya Belediyesi olarak önce Yeni Cami ve etrafındaki caddeleri gece gül suyu ile yıkadık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız