SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal İddianamesi Kabul Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:10
Özal İddianamesi Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal'ın ölümüne yönelik, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Müebbet hapis cezası gerektiren suçlarla ilgili soruşturmalarda zaman aşımı süresini 20 yıl olarak öngören 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre, Özal'ın 17 Nisan 1993'teki ölümüne ilişkin soruşturma, savcılığın bir iddianame hazırlamaması durumunda 17 Nisan'da kapanacaktı.

Soruşturmayı yürüten TMK'nin 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, Özal'ın ölümüne ilişkin, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırladığı iddianame, zamanaşımı tehlikesinin önüne geçti.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, Ersöz, TCK'nin, “Cumhurbaşkanına suikasta” ilişkin 156. maddesi kapsamında suçlandı.

Maddede, “Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır” ifadesi yer alıyor.

Suç tarihinin “17 Nisan 1993” olarak yer aldığı iddianamede, Özal'ın eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal “müşteki” gösterildi.

Mahkeme ise iddianameyi kabul ederek emekli tuğgeneral Levent Ersöz hakkında Turgut Özal'a suikast iddiasıyla dava açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız