SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ile Erdoğan'ın Farkları...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:23:46
Özal ile Erdoğan'ın Farkları...
A- A+ PAYLAŞ
Cemil Çiçek: Turgut Özal yatay çıkış yapmıştır, Erdoğan ise dikey çıkış yapmıştır...
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, canlı yayında Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtladı.
 
NTV'de ekrana gelen 45 Dakika programına konuk olan Cemil Çiçek, Mehmet Barlas'ın sorduğu "Turgut Özal ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki farklar ne" sorusuna ilginç bir yanıt verdi.
 
DİKEY VE YATAY ÇIKIŞ BENZETMESİ
 
Her iki ismin de başbakanlık yaptığı dönemde Bakanlar Kurulu'nda yer alan Cemil Çiçek, "Üzerimde babam kadar emeği var" dediği Turgut Özal'ın belli bir devlet geleneğinden geldiğini ifade ederek, Özal'ın üniversite sonrası bürokraside üstlendiği görevleri sıraladı.
 
Buna karşın Tayyip Erdoğan'ın ise devlet görevlerinden ziyade, siyasette dikey çıkış yaptığını ileri süren Çiçek, "İki isim de zorlu yollardan geçmiştir ancak aralarındaki en büyük fark, birinin dikey diğerinin ise yatay çıkış yapmış olmasıdır" dedi.
 
"ÖZAL'IN BAŞBAKANLIĞI HESAPTA YOKTU"
 
Çiçek konuşmalarını şöyle sürdürdü;
 
İkisini kıyaslamak için şartlara bakmak lazım, şartlar benzerlik ve farklılıkları ortaya koyar. Benim gördüğüm şu, Özal yatay çıkışla siyasette yer almıştır. Üniversitenin ardından yıllarca bürokrasi tecrübesi edinmiş, yurtdışı tecrübesi de olan bir isim. Başbakan olması da hesaba katılan bir durum değil, Allah'ın çizdiği bir kaderdi.
 
Sayın Erdoğan ise dikey çıkış yapmıştır. Bu nokta farkları ortaya çıkarır. Erdoğan'ın devlette çalışmışlığı yoktur, halbuki Özal'ın bürokraside ciddi bir geçmişi vardır.
 
"ÜZERİMDE BABAM KADAR HAKKI VAR"
 
Turgut bey çok çile çekmiş bir isimdir, sadakat aradığı zamanlar olmuştur. Elinden tutup siyasete soktuğu insanların kendisini nasıl yalnız bıraktığı görülmüştür. Şunu da net bir biçimde söyleyebilirim, rahmetli Özal'ın üzerimde babam kadar hakkı vardır.
 
(Ensonhaber) http://videonuz.ensonhaber.com/izle/ozal-ile-erdogan-arasindaki-farklari-anlatti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız