SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal 'Müze Ziyareti'yle Anıldı!

0
Güncellendi - 2017-04-19 16:07:41
Özal 'Müze Ziyareti'yle Anıldı!
A- A+ PAYLAŞ

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 24’üncü yıldönümünde memleketi Malatya’da da anıldı. Turgut Özal Tıp Merkezinde yer alan Turgut Özal Müzesi'ni gezen Vali Toprak, “Turgut Özal’ı ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 24'üncü yılı dolayısıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde bulunan Turgut Özal Müzesi'ni ziyaret etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile birlikte Özal'a ait kişisel eşyaları inceleyen Vali Toprak müze anı defterini de imzaladı.

Vali Toprak burada yaptığı açıklamada anı defterine yazdıklarını okudu. Anı defterine  “Kıymetli 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın anısına; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Malatya’mızın merhum evladı Turgut Özal’ın 24 üncü vefat yıl dönümünde ‘Turgut Özal Müzesi’nde minnet ve şükranla Sayın Cumhurbaşkanımızı anmak üzere ziyarette bulunduk.

8.Cumhurbaşkanımız, Devlet ve Siyaset Adamı büyük insan, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yetiştirdiği ve ülkemizi dünya ülkeleri arasında güçlü, vatandaşlarımızı müreffeh ve mutlu etmek adına çok önemli değişim ve dönüşümleri cesaretle gerçekleştirmek üzere kendisini ülkesine, milletine adayan mümtaz şahsiyeti vefatının 24. Yıldönümünde rahmet, minnet, saygı ve şükranlarımızla anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşlarımızın Malatya’dan çıkmış ve bu toprakların yetiştirdiği evlatları müteşekkirdir.  Ruhun şad olsun, saygılarımla” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise Turgut Özal'ın kamu yatırımlarının etkin ve verimli kullanılması konusunda önemli reformlar yaptığını kaydetti. Özal'ın Türk siyasetinde derin izler bıraktığını belirten Kızılay, "Özal, Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında büyük rol oynayan bir liderdir. 24 Ocak 1980'de hazırladığı reform paketiyle Türkiye'de dışa açık serbest piyasaya geçiş sağladı. Ekonomik kalkınma ve büyüme hamlesinin başlaması rahmetli Özal'ın dönemine denk gelmektedir" dedi.

Müze ziyaretine İl Emniyet Müdür Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar ile hastane yönetimi de eşlik etti.

Öte yandan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği de, Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla "Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı, hemşehrimiz ve hastanemizin kurucusu merhum Turgut ÖZAL'ın ileri görüşlülükle 25 yıl öncesinden çizmiş olduğu ülkemiz sağlık politikalarının ve hastanemiz kuruluş misyonunun ne kadar tutarlı ve halen güncel olduğunu bizzat müşahede ediyoruz.Merhuma Allahtan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyoruz."açıklaması yaptı.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kamil Canoğlu (7 yıl önce)
    Abi o en baştaki sakallı kim ya? O da mı şehrin protokolünden, valinin, rektörün duruşuna bak bi de onunkine bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN Ne anlamlı anma ama! Adının verildiği koskoca üniversitedeki anmaya bakınız. Vali de katılmış ve hep birlikte büyük bir gururla bir de poz verip medyaya servis yapmışlar. Çok anlamlı bir bilimsel çalışma olmuş hakikaten! KUTLUYORUM SİZ ÇOK DEĞERLİ(!) BİLİM KURUMU VE YÖNETİCİLERİ. Bu anma etkinliğiniz tarihe geçti.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Ekabir takımının şahsına münhasır müze, vatandaş giremez..!
    0
    0
    Yanıtla
  • bilgehan (7 yıl önce)
    Üç defa özel olarak gittim yirmi gün hastam vardı gittim her defasında müze kısmının kapısı kapalıydı ve kimseye açtıramadım rahmetli Özal ın hatırasına kilit vurulmuş durumda bu göstermelik bir iş olmuş
    0
    0
    Yanıtla