SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Müzesi Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal adına kurulan müzenin 15 Nisan'da açılacağı bildirildi.

Turgut Özal Müzesi'nin açılışı nedeniyle 15 Nisan günü İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 13.30'da bir tören yapılacağı belirtildi. Törene Özal ailesinden de geniş bir katılım bekleniyor. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulan Turgut Özal Müzesi için, eşi Semra Özal tarafından yaklaşık 300 adet özel eşya bağışı yapılmıştı.

Müzenin girişine ise İnönü Üniversitesi'nin Kırgızistan asıllı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zakir Azizov tarafından yaptırılan Turgut Özal'ın heykeli konulacak.

Bu arada, Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Malatya'da bu yıl yoğun bir etkinlik yapılacak.

İnönü Üniversitesi, daha önce açılan İnönü Müzesi ve yeni açılacak olan Turgut Özal Müzesi ile Türkiye'de aynı anda 2 cumhurbaşkanı adına taşıyan müzelere sahip olan tek üniversite olma özelliğini kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız