SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Müzesi İçin

A- A+ PAYLAŞ

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kendi adına açılacak müzenin önüne konulacak olan heykelin çalışmaları son aşamaya getirildi. Heykel çalışması, Özal'ın ilk heykeli olma özelliğini taşıyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılacak olan Turgut Özal Müzesi için çalışmalar devam ediyor. Özal'ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'dan önce açılması planlanan Turgut Özal Müzesi'nin önüne konulacak olan Turgut Özal Heykeli de yapılıyor.

İnönü Üniversitesi'nin Kırgızistan asıllı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zakir Azizov, Turgut Özal'ın heykelini yapma görevinin kendisine verildiğini belirterek, böyle bir insanın heykelini yapmaktan dolayı da mutlu olduğunu söyledi.

Heykeli Özal'ın günlük yaşamına uygun bir şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Azizov, heykeldeki ayakkabıları da, Özal'ın kullanmış olduğu ayakkabıya bakarak gerçek şekline ve ölçüsüne göre tasarımı yaptıklarını ifade etti.

Özal'ın heykelini yavaş adımla yürürken elinde karanfil olacak şekilde yaptıklarını belirten Doç. Dr. Azizov, "Sayın Özal, sadece Türkiye'de değil, Orta Asya'da da sevilen bir liderdir. Demir perdeden sonra Kırgız öğrencileri Türkiye'ye getirerek okutmuştu. Bu bizi çok sevindirmişti. Ondan dolayı Özal'a karşı saygımız büyüdü. Ben bu heykeli severek ve içimden gelerek yapıyorum" dedi.

Doç. Dr. Azizov, "Özal, yaşayan bir lider olduğu için, çünkü halen görenleri yaşıyor, eşi var, torunları var, ondan dolayı onlar görünce tanıyacak şekilde heykeli klasik stilde yapmaya çalıştık. Heykel biraz heybetli. Cumhurbaşkanlığının olgunluğu var. Yavaş hareketli, tebessümlü, elinde çiçekle halkla beraber olduğunu belirtmek için böyle bir kompozisyon uyguladık. Halkın Cumhurbaşkanı olduğunu yansıtmaya çalıştık" şeklinde bilgi verdi.

Doç. Dr. Azizov, Özal'ın ilk kez bir heykelinin yapıldığını söyledi.

Azizov, Semra Özal'ın gelip çalışmayı görmesinin ardından çalışmanın sonlandırılarak bronz kaplamasına gönderileceğini kaydetti. Azizov, bronz heykelin 6 bin yıl hiç bir şey olmadan ayakta kalabileceğini söyledi.
Bu arada, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılacak olan Turgut Özal Müzesi için, Özal ailesinin yaklaşık 300 adet eşya bağışında bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız