SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Müzesi'nde Neler Var?

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kendi adına açılan müzede sergilenecek eşyalar arasında suikasta uğradığı esnada kurşunların değdiği mikrofon ucu ile kullandığı seccade ve takkesi de bulunuyor.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal adına açtığı müzenin açılış çalışmaları devam ediyor. 15 Nisan'da düzenlenecek bir törenle ziyaretçilere açılacak olan Turgut Özal Müzesi, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin girişinde bulunuyor.

Özal ailesinin İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdiği yaklaşık 300 parçadan oluşan Turgut Özal'ın kişisel kullanımındaki eşyaların birçoğu müzedeki yerini aldı. Halen düzenleme çalışmalarını sürdüğü müzede Özal'ın günlük kullandığı eşyalar ile kimlik kartları ve çok sayıda özel eşyası bulunuyor.

Tamamı Özal'ın şahsına ait olan eşyalar arasında Özal'ın suikasta uğradığı ANAP Kongresi'ndeki olayda kurşunların değdiği mikrofon ucu da yer aldı. İlk kez gün yüzüne çıkan mikrofon ucunda kurşunların verdiği darbeler gözle görünüyor.

Sergilenen eşyalar arasında Özal'ın üzerinde namaz kıldığı seccade ile 2 adet takkesi de bulunuyor. Özal'ın gözlükleri, kol düğmeleri, para cüzdanı, kullandığı bilgisayar, kullandığı kimlikleri, ehliyeti, pasaportu, günlük giyindiği elbiseleri, temizlik eşyaları, parfümü, tarakları, ayakkabıları, saatleri, kalemleri, rozetleri de sergilenen eşyalar arasında bulunuyor.

Turgut Özal Müzesi, 15 Nisan günü Özal ailesinin de katılımıyla düzenlenecek bir törenle açılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız