SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özal Söylemişti..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, "Rahmetli Turgut Özal'ın söylediklerini hayal olarak görüyordum. 20 yıl sonra ne kadar geniş düşünceli ve vizyon sahibi olduğunu tekrar anladım" dedi.

Türkiye'nin 8.Cumhurbaşkanı olan Malatyalı Turgut Özal'ın 1990'lı yıllarda Malatya'da yaptığı bir mitingde kendisinin de İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde merhum Özal'ı dinlediğini söyleyen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, "Hemşehrimiz merhum Özal konuşmasında Malatya'ya öyle büyük bir hastane yaptıracağını ve bunun dünya örneklerinden biri olacağını ifade etmiş, o zaman ben bunun hayal olduğunu düşünmüştüm. 20 yıl sonra ne kadar geniş düşünceli ve vizyon sahibi olduğunu tekrar anladım" ifadelerini kullandı.

Turgut Özal'ın Amerika Birleşik Devletleri'nin Huston şehrinde ünlü kalp cerrahı De Bakey'e kalp ameliyatı olması sırasında "Benim ülkeme de böyle bir hastane yaptırsak. Kalp hastaları buralara kadar yorulmazsa, nasıl olur?" dediği, ünlü doktor De Bakey'in ise "Niye olmasın" diyerek çalışmalara başlanıldığını söyleyen Ramazan Özdemir, "ABD ayarında bir hasteninin Ankara veya İstanbul'a yapılması düşünülmeden hemşehrimiz Özal, doğduğu il Malatya'ya yapılmasını istemiş. Hacettepe'deki doktorlar bir doğu şehri Malatya'ya yapılacak olmasını kanıksamış. Kısacası bu büyük tıp merkezi Malatya'ya yapıldı ve yıllardır bölgeye ve orta doğu ülkelerine de hizmet veriyor. Tıp Merkezimizde karaciğer ve böbrek nakli yapılıyor. 24 saat bay pas ameliyatı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız