SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal Üniversitesi Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Turgut Özal Üniversitesi'nin bu yıl öğrenci almaya başlayacağını açıkladı. Demirel, Turgut Özal'ı anma programının bu yıl Malatya'da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Başkanı Galip Demirel ve beraberindeki Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri Emekli Vali Saffet Arıkan Bedük, Eski Muş Milletvekili Alaattin Fırat, Eski Erzurum Milletvekili Mehmet Karaman ve Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Şevket Keskin ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'i ziyaret etti.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, "Turgut Özal'ı yeni nesile tanıtmak ve onun fikirlerini yaşatmak istiyoruz. Turgut Özal Üniversitesi'ni bu yıl başlatıyoruz. 2010-2011 öğretim yılında üniversitemize öğrenci almaya başlayacağız. 18 Nisan'da Malatya'da Yeni Camii'de Turgut Özal için Mevlid-i Şerif okutacağız" dedi. Demirel, Özal'ın Anıt Mezarı'nın yanına bir müze açılması ile ilgili girişimlerinde sürdüğünü kaydetti. Demirel, Malatya'da 18 Nisan'daki Turgut Özal'ı anma etkinliklerine tüm Malatyalıların destek vermesini beklediklerini ifade etti.

Emekli Vali Saffet Arıkan Bedük ise, "Turgut Özal'ın Malatyalılar tarafından en iyi şekilde anılacağına inanıyorum. Turgut Özal Malatya'ya sevdalı bir insandı. Malatya'daki etkinliklere bütün Malatyalıların katılacağına inanıyorum. Turgut Özal'ın fikirlerini ve yaptıkları hizmetleri hatırlamak gerekiyor ve bu bir vefadır. Böylesine devlet ve bir halk adamını anmak bizim boynumuzun borcudur. Turgut Özal'ın Malatya'ya son gelişinde son derece güzel bir karşılama yapılmıştı. Merhum Özal, sanki o zaman Malatyalılarla vedalaşıyordu" dedi.

ESOB Başkanı Keskin ise, "Merhum Özal ile çalışmış olan sevdiğimiz ağabeyleri görmemiz bizi duygulandırıyor. Bugün eğer ülke dışarıya açılmış ve dünyada söz sahibi olmuşsa, bundan elbette Turgut Özal'ın katkısı büyüktür. Merhum Özal, Türkiye'yi dünyaya, dünyayı ise Türkiye'ye açtı. Merhum Özal'ı anma etkinliklerine tüm esnaf ve sanatkar camiası olarak katılacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız