SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ve Fendoğlu İçin Yayınlanan Mesajlar

A- A+ PAYLAŞ

8.Cumhurbaşkanı merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın aramızdan ayrılışının 26.yıldönümü ile Malatya belediyesinin eski başkanlarından Hamit Fendoğlu'nun hain bir suikast sonucu katledilişinin 41.yıldönümü nedeniyle siyasiler ve il yöneticileri, kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

"8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal, ülkesinin ve milletinin menfaatini her şeyden üstün tutmuş, hem Türkiye hem de Malatya için önemli hizmetlere imza atmış büyük bir aksiyon ve dava adamıdır.

Turgut Özal, Malatya’mızın içinden çıkmış, milletimizin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden biri olarak, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasındaki katkılarıyla, değerli hizmetleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. Türkiye’ye çağ atlatan ekonomik ve siyasal kalkınma hamlelerini gerçekleştiren, demokrasinin gelişmesinde önemli rol oynayan merhum Özal, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

Milletin adamı ve hür teşebbüsün öncüsü olan ve değeri her geçen gün anlaşılan hemşehrimiz 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı özlemle anıyor, vefatının 25. yıl dönümünde yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Yakın tarihimizde Malatya’mızın yetiştirdiği önemli siyaset ve dava adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikastle şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gözü kara cesareti ve vakarıyla, daima minnetle anılacaktır. Kendisini Malatya’ya ve milletine adamış Hamit Fendoğlu bir değerdir. Yaşamış olduğu süreç içerisinde şehrine ve ülkesine hizmet eden Hamit Fendoğlu’nun mirası bugün de kalbimizde yaşayacaktır.

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıldönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyorum. Değerli ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 8.Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal ile Malatya belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu'nun ölümünün 41.Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Çalık, Özal'ın vefatının yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Politikaları ve özgün fikirleriyle Büyük Türkiye’nin temellerini atan 8. Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal; Malatya’mızın bir evladı olarak, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için gösterdiği çabalarıyla milletimizin gönlünde taht kurmuş, bölge halklarını aydınlatan siyasi anlayışıyla şehrimiz için gurur kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır.

Aziz milletimiz; Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik hayatına damga vuran Merhum Cumhurbaşkanımızı daima minnet ve şükranla anmaya devam edecektir.

Vefatının 26. yıl dönümü dolayısıyla 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Merhum Turgut Özal’ı rahmetle anıyor, ailesine, hemşerilerimize ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum." dedi.

Çalık, Hamit Fendoğlu'nun aramızdan ayrılışının 41.Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda ise şunları belirtti:

"17 Nisan 1978 tarihi, Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu bu tarihte menfur bir saldırı sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte alçakça öldürülmesi neticesiyle Malatya'nın ve Türkiye'nin siyasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir.

Cesareti ve yiğitliğiyle gönüllerde taht kurmuş Hamido, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı sağlam ve kararlı duruşuyla daima minnetle anılacaktır.

Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan şehit Hamido'yu ölümünün 41. yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Bu düşüncelerle, Merhum Hamit Fendoğlu'nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşerilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümlerin nedeniyle mesaj yayınladı.

Ağbaba, 17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu belirterek, 17 Nisan tarihinde hem 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiğini hem de Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununun katledildiğini ifade etti.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Turgut Özal’ın Türkiye siyasetinde sosyal yaşamında ve ekonomisinde iz bırakan işlere imza attığını kaydederek, “8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Malatyalılık kimliğini her platformda ortaya koyan bir siyasetçiydi. Farklı siyasi anlayışı ve dünya görüşüyle hem Türkiye hem de Malatya için önemli hizmetlere imza atan, her Malatyalı için önemli bir değer olan Turgut Özal’ı saygıyla anıyorum” ifadesini kullandı.

Milletvekili Ağbaba, mesajının devamında, 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildiğini hatırlatarak, “Hamido ve ailesinin katledilmesinin ardından dört gün süren ve 'Malatya Olayları' olarak anılan şiddet olayları sonucunda 4'ü Hamido ve ailesi olmak üzere toplam 8 kişi ölmüş, 20'si ağır, 100 kişi yaralanmış, 100'ü tamamen olmak üzere, toplam 960 işyeri ve konut yakılıp, yıkılmıştır” dedi. Veli Ağbaba açıklamasının devamında “12 Eylül’e giden yolun yapı taşlarından, darbenin hazırlayıcı olaylarından olan Hamido’nun öldürülmesi ve ardından başlatılan Malatya Olayları, toplumsal kaos yaratmak isteyenlerin hedeflerine ulaşmasında etkili olmuştur. Darbelerle hesaplaşacağız diye iktidara gelenlerin Hamido suikastının ve Malatya olayları araştırılması ve aydınlatılması için yıllardır bir adım atmamaları düşündürücüdür” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba mesajının sonunda “ Bu vesileyle, Hamit Fendoğlu ve Malatya Olaylarında hayatlarını kaybedenler ile 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Tarih boyunca her zaman önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamları yetiştiren Malatya’mız, 26 yıl önce kaybettiğimiz 8. Cumhurbaşkanı Hemşerimiz Merhum Turgut Özal ile her zaman onur ve gurur duymuş ve başlatmış olduğu değişim sürecini aynı hızla devam ettirmiştir. Turgut Özal bu topraklarda doğup-büyüyen, Türkiye'de standartları değiştiren, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Merhum Özal, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için büyük hamlelere imza atmıştır. Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye'nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vurarak başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Halkımız, ülkesine ve milletine hizmet eden Turgut Özal'ı daima rahmetle anacak ve asla unutmayacaktır. Hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı ölümünün 26. Yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Ayrıca;

Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu'nun da şehadetinin 41. yıl dönümünü geride bırakmıştır. Ülkemizde Siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklık için dün olduğu gibi bugün de bazı şer odakları haince ve alçakça terör eylemleri yapmaktadır. Bu kapsamda birçok vatan evladı şehit olmuştur. Bunlardan biri de dönemin Malatya Belediye Başkanı merhum Hamit Fendoğlu'dur. Her zaman olduğu gibi bugün de milletimiz, birlik, beraberlik ve kardeşlik değerlerini ön plana çıkararak, bu şer odaklarına asla müsaade etmeyecektir. Halkımızın kalbinde müstesna bir yer edinen eski Belediye Başkanımız Hamit Fendoğlu'nu ve olayda hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, haince yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Gürkan, Özal’ın 26. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Merhum Özal, Türkiye'ye değer katan hizmet ve icraatlarının yanı sıra karanlık ve buhranlı yılların ardından ülkemizdedemokrasinin tekrar canlanması noktasında büyük katkı sağlamış ve aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuştur.

Ülkemizin gelişme ve kalkınma sürecinde de çok önemli bir rol oynayan seçkin devlet adamı ve siyasetçi Turgut Özal, milletimiz tarafından her zaman saygıyla yad edilecektir.

Merhum Turgut Özal’ı vefatının 26. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun şahadetinin 41. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda da şunları ifade etti:

“Gelini ve iki torunu ile birlikte bombalı bir saldırı sonucu vefat eden merhum Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mertliği ile damga vurmuştur. Halkımızın kalbinde müstesna bir yer edinen Malatya eski milletvekili ve Malatya Belediyesi eski Başkanımız Hamit Fendoğlu’nu ve olayda hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, haince yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 26’ncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Askeri vesayetten bunalan milletimize demokratik bir ses, bir nefes, özgürlük mihmandarı, Malatya’nın öz evladı, unutulmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 26. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde dört eğilimi tek çatı altına toplayan Turgut Özal, yeni bir çığır açmıştır. Yönünü millete dönen, modern Türkiye’nin temellerini atan, höşgörü, barışçıl, sabır timsali, hizmet adamı, gönül insanı olan merhum Özal, gelecek kuşaklara temiz bir siyasi miras bırakmıştır. İlkleri, bu ülkeye ve bu necip millete tattıran, bu toprakların cesaretli ve efsane lideri Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz, ülkemize ve Malatya’mıza yaptığı hayırlı hizmetlerle anılmaya devam edecektir. Çileli, zor siyasi bir mücadelenin sonunda Rahman-ı Rahime kavuşan Turgut Özal’ımızı vefatının 26. yılında tekrar anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Güder, 1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nın vefatının 41’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında ise şunları ifade etti:

“Milletin adamı, gönül insanı, görevi başında şehit edilen efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şahadetinin 41. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz ve arıyoruz. 1978 yılında iki küçük torunu, bir nazlı gelini ile birlikte şahsına özel olarak gönderilen çok profesyonelce hazırlanmış bombalı paketin evinde patlatılması ile şehit düşen Fendoğlu ailesi Malatya’nın yüreğinde silinmeyecek acı bir iz bırakmıştır. Asla biraraya gelemezler denilen 1980 öncesi ortamında, Türkiye siyasi tarihinin ilk Cumhur ittifakı’nın o gün rol model olarak benimsediği, üç partinin ortak adayı Hamit Fendoğlu’nun Malatya’da Belediye Başkanı seçilmesine tahammül edemeyen millet düşmanları çareyi barutun kokusunda aradılar. Mertliği, cesareti, halk adamı, gönül insanı olan efsane Başkan Şehit Hamit Fendoğlu’nu (Hamido), şahadetinin 41. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Çınar yayımladığı mesajda; “8. Cumhurbaşkanımız, Malatya’lı olmasından her zaman onur ve gurur duyduğumuz Rahmetli Turgut Özal, 1980 darbesinde ciddi yaralar alan, kendi içine kapanıp zor günler geçiren ülkemizin ayağa kalkması, ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda yeniden canlanması için büyük adımlar atan önemli bir devlet adamıydı. En büyük hayali dünyayla rekabet edebilen, kendi kararlarını alıp uygulayan, güçlü iç dinamikleri sayesinde bütün alanlarda gelişim kat eden bir güçlü ve büyük bir Türkiye olan Rahmetli Turgut Özal’ın bu hayalleri inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle hayata geçecektir. Hayatının tamamını Türkiye’mizin her alanda ilerlemesi ve büyümesine adayan, kısa zamanda hayata geçirdiği reformlarla herkesin özgürce yaşayacağı modern ve çağdaş bir Türkiye için mücadele eden 8.Cumhurbaşkanımız, Hemşerimiz Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 26.Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyor, başta ailesi olmak üzere aziz milletimize ve tüm Malatya’lı hemşerilerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Çınar, Hamit Fendoğlu’nun 41.ölüm yıldönümü nedeniyle yaşanladığı mesajda şunları belirtti:

“17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden eski Milletvekillerimizden ve eski Belediye Başkanlarımızdan Rahmetli Hamit Fendoğlu, dönemin zor ve çetin şartlarına rağmen gece gündüz demeden Memleketi ve Malatya için çalışmış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş, kimseden korkmadan doğru bildiği yolda yürüyen cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı görevleri sırasında cesaretli ve cesur kişiliğiyle milletin gönlünde yer edinmiş Rahmetli Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu 41.Ölüm Yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; Özal’ın 27 yıl önce söylediği “Ciddi hatalar yapmasak 21. Yüzyıl Türklerin ve Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.” sözünü hatırlatarak, “Merhum Özal’ın 27 yıl önce göstermiş olduğu hedef doğrultusunda bugün milletimizin 2023, 2053 ve 2071 ideallerinin ne kadar önemli, ne kadar hayati ve değerli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Bugün, 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 26. yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün aynı zamanda merhum Özal, kendi memleketinde kendi adını gururla taşıdığımız üniversitemiz de ilk defa anılıyor.

Turgut Özal; renkli kişiliği, yaşamı, davranışları, alışkanlıkları, sevecenliği, hoşgörüsü ve geniş ufku ile önemli siyaset ve devlet adamlarımızdandır.

Turgut Özal; hayatında merdivenleri tek tek çıkmasıyla da örnek bir kişiliktir Şöyle ki; devlet bürokrasisine mühendis olarak adım atmış ve genel müdür, ekonomist, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, Başbakanlık Müsteşarı olmuştur. Siyasete başbakan yardımcısı olarak başlamış, parti genel başkanı, başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev almıştır.

Özal’ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev aldığı, Aralık 1983 ile Nisan 1993 tarihleri arasında devlet tecrübesi, birikimi ve sahip olduğu vizyonla Türkiye’de yeni bir döneme geçilmiş, ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda reform niteliğindeki icraat ve hizmetleri hayata geçirilmiştir.

Özal; 2 Şubat 1992 tarihinde Karadeniz Ekonomik işbirliği toplantısında şöyle demiştir; “Nesiller gelir, nesiller gider. Önemli olan bir neslin kendisinden sonra gelecek nesile neler bırakabildiğidir. Tarih ancak bu birikimleri yazar. Büyük millet olmakta bu birikimleri nesilden nesile taşıyabilmektir. Daha evvel söyledim, şimdi buradan bir kere daha tekrar ediyorum; ciddi hatalar yapmasak 21. Yüzyıl Türklerin ve Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.” Merhum Özal’ın 27 yıl önce göstermiş olduğu hedef doğrultusunda bugün milletimizin 2023, 2053 ve 2071 ideallerinin ne kadar önemli, ne kadar hayati ve değerli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

Özal geleceğe yönelik konuşmalarında sürekli olarak gençlere güvendiğini ifade etmiştir. Ve bugün vefatının 26. yıl dönümünü, her anlamda donanımlı ve Türkiye sevdalısı gençlerin yetiştirildiği kendi adını taşıyan üniversitede anılıyor olması ise başka bir anlam taşıyor.

Bu vesile ile Özal’ın ismini Malatya’da ölümsüzleştiren üniversitemizin kuruluşunu sağlayan ve her konuda desteklerini sürdüren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Üniversite olarak, adını gururla taşıdığımız, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’a karşı kurumsal olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz.

Merhum Özal’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum, mekanı cennet olsun.”

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Malatya Belediye Başkanı iken bombalı suikast sonucu şehit olan Hamit Fendoğlu’nun şehadetinin 41. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında ise şu ifadeleri kaydetti; “17 Nisan 1978 tarihinde bombalı saldırı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya eski milletvekili ve belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nu şehadetinin 41. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum. Ülkemizin ve Malatya’mızın o karanlık günleri bir daha yaşamaması için birlik ve beraberlik içinde hep birlikte olacağız, geleceğe büyük ve güçlü adımlarla yürüyeceğiz.”

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile bombalı suikast sonucu 1978 yılında hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Avşar, Özal ile ilgili yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal, vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biridir. Bugün hemen her alanda Dünya ile yarışır halde olan Türkiye’nin önemli ilham kaynaklarından birini oluşturan Turgut Özal, Türkiye’nin özgüvenini yeniden kazanmasının mimarı olmuştur. Türk girişimcilerini dünya ile tanıştıran Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Siyasi hayatımıza, demokrasimizin ve ülke ekonomimizin aydınlık geleceğine giden yolda üstün gayretleri ile unutulmayacak hizmetlerde bulunan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı aramızdan ayrılışının 26. Yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

MHP İl Başkanı Avşar ölümünün 41. yıl dönümünde Hamit Fendoğlu için yayınladığı mesajda ise, “Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya’mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile bombalı suikast sonucu 1978 yılında gelini ve torunlarıyla hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Turgut Özal’ın, Türkiye’ye çağ atlattığını belirten Sadıkoğlu, “Malatya tarih boyunca her alanda önemli insanlar yetiştirmiştir. Bu önemli insanlardan biri de 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’dır. Turgut Özal, Türkiye’ye çağ atlatmış ve vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından birisi olmuştur. Türk girişimcilerini dünya ile tanıştıran Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk İş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmış, siyasi hayatımıza, demokrasimizin ve ülke ekonomimizin, aydınlık geleceğine giden yolda üstün gayretleri ile unutulmayacak hizmetlerde bulunmuş, Malatya’nın ve Türkiye’nin gurur kaynağı olmuştur.

8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı aramızdan ayrılışının 26. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Malatyalı hemşerilerime ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

17 Nisan 1978'de posta yoluyla evine gönderilen bombanın patlaması sonucu gelini ve 2 torunuyla birlikte yaşamını yitiren, 13. Dönem Malatya Milletvekili ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu için de bir mesaj yayımlayan MTSO Başkanı Sadıkoğlu, “Bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen ve toplumun her kesimi tarafından sevilen, sayılan bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyor, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vahap (5 yıl önce)
    özalıda Hamidoyuda Dış güçler öldürtü Hamidonun ölümünde çarşıdaydîm minübüsün üzerinde uzun Beyaz sakallî hacî kílíklı satılmış ajan bas bas bağırıyordu çavuşoglunu basın haçiveyi basın halk çarşıda zaten galyana gelmiş dükkan camlarinı indiriyorlar yakıyorlardî ve Otelin ismini unuttum kışlacaddesinde kapı girişte Amerikalılar vardî nasıl gülüyorlardî hiç unutamıyorum. Allah o günleri birdaha göstermesin kardeşi kardeşe düşürdülerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    SİYASETE VE SİYASETÇİYE GÜVEN KALMAMIŞ.Bu iki hemşehri o günün şartlarında siyaset yaptı.Yanlışları da doğrularıda pek tabii vardı.Ama mevcut siyasetçiler vefatlarından sonra bir dua ve hoş bir hatırada anılmak için siyaset ve siyasi gelecek için "YALANDAN" uzak durmalılar.Yüce dinimiz öyle diyor.Siyasetçi yalan söyleyebilir,halkı kandırması caizdir demiyor.HANİ ŞU SEÇİMLARDEKİ (31 mart-2019) BEKA MESELESİ VAR YA!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahrettin ESERDİ (5 yıl önce)
    RABBİM MEKANLARINI CENNET ETSİN İNŞALLAH.
    0
    0
    Yanıtla