SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ve Hamido İçin Anma

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:58
Özal ve Hamido İçin Anma
A- A+ PAYLAŞ

17 Nisan 1993'de vefat eden 8'inci Cumhurbaşkanı merhum hemşehrimiz Turgut Özal ile 17 Nisan 1978'de görevde iken bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido)'nun ölüm yıldönümleri dolayısıyla Cuma günü mevlid okutulacak.

Özal ve Hamido için Yeni Cami'de ikindi namazını müteakip mevlid okutulacağı belirtilirken, bütün Malatyalıların mevlid programına davetli oldukları bildirildi.

MESAJLAR..

Merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 22.Yıldönümü ile  bombalı paketin evinde patlaması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen dönemin Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido)’nun  ölümünün 37.Yıldönümü nedeniyle siyasiler ve sivil toplum örgütleri tarafından mesajlar yayınlandı.

Çalık’ın Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Özal  için yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Fikirleri ve geniş vizyonuyla modern Türkiye’nin temellerini atan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal, ülkemizin ilerlemesi ve büyümesi için gösterdiği üstün çaba ile milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Turgut Özal; Malatya’mızın bir evladı olarak, bölge halklarını aydınlatan siyasi anlayışıyla şehrimiz için gurur kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle dünyanın da büyük takdirini kazanmıştır. 

Aziz milletimiz ve Malatyalılar; Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik hayatına damga vuran Merhum Cumhurbaşkanımızı daima minnet ve şükranla anmaya devam edecektir. 

Vefatının 22. yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha 8. Cumhurbaşkanımız ve hemşerimiz Turgut Özal’ı rahmetle anıyor, ailesine, Malatya’lı hemşerilerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

Çalık, Fendoğlu için yayınladığı mesajda da şunları belirtti:

“Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde menfur bir saldırı sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte öldürülen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamid Fendoğlu’nu 37. ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan şehit Hamido; ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır.  

Millet olarak bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, Merhum Hamit Fendoğlu'nu ve yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşerilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum”

Ağbaba’nın Mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

Ağbaba, Özal’ın 22.ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Malatya’nın İsmet İnönü’nün ardından yetiştirdiği en önemli siyasi kimliklerden biridir. Turgut Özal, farklı siyasi anlayışı ve  dünya görüşü ile hem Türkiye hem de Malatya için önemli hizmetler yapmıştır. Her Malatyalı  için önemli bir değer olan Turgut Özal’ı saygıyla anıyorum”  

Ağbaba, Fendoğlu’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda da şunları kaydetti:

“Hamido suikastı  aydınlatılmadan 12 Eylül’le hesaplaşmak mümkün değildir. 12 Eylül  darbesine zemin hazırlayan en önemli olaylardan biri olan Hamido’nun katledilmesi tüm  yönleriyle ele alınarak aydınlatılmalıdır.”diyerek Hamit Fendoğlu ve Malatya olaylarında  hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Öz'ün Mesajı

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Turgut Özal bürokrat, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak ülkemizin her alanda kalkınmasını sağlamak amacıyla düşünce hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti ile birlikte teşebbüs hürriyetini en üst seviyeye çıkarma yolunda ömrünü vakfetmiştir. 

Ülke siyasetine egemen olmuş uzlaşmaz tutuma, kısır döngü kavgalara, demagojik sataşmalara hapsolmuş mücadeleleri aşarak,  halkımızı ortak değerler etrafında bir araya getirmeyi başarmıştır. İnsanımıza moral ve motivasyon, ülkemize de büyük bir dinanizm kazandırmıştır.  Köklü değişimlerin ve dönüşümlerin öncüsü olmuştur. 

Demokrat, sivil ve dindar kişiliğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına yönelik sayısız hizmetleriyle kendisini minnet ve şükranla hatırlamaktadır.

Turgut Özal’ı aktif siyasetini sürdürürken farklı siyasi parti ve gruplarla hareket edip acımasızca eleştirenler, bugünkü konumları itibarıyla siyaseten ya da hatalı olduklarının fark ederek kendisinden övgüyle söz eder olmuşlardır. 

Ülkemizin Merhum Özal’ın türlü vesayetlerle mücadele ederek tehditlere boyun eğmeden başlattığı Türkiye’nin sürekli gelişen ve güçlenen yolculuğunu bugün AK Parti iktidarı devam ettirmektedir.  

Bugün aynı zamanda 12 Eylül darbe planlarına zemin hazırlamak, Alevi-Sünni kardeşliğinin arasına dinamit koyup ülke çapında kaos ortamı oluşturmak amacıyla 17 Nisan 1978 tarihinde evine bombalı paket gönderilerek torunu ve gelini ile birlikte yaşamını yitiren Hamit Fendoğlu’nun da ölüm yıldönümü. 

Turgut Özal ülke çapında, Hamit Fendoğlu ise Malatya’da birlik ve beraberliğin sağlanmasında, sağduyunun hakim olmasında öncü olmuşlardır. 

8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski milletvekili ve belediye başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıldönümü vesilesiyle şükranla ve rahmetle anıyorum. Ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize tekrar başsağlığı diliyorum."

Çakır’ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Özal için yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti, Turgut Özal ile bir dönüm noktası yaşamıştır. Turgut Özal’ın Başbakan olduğu 1983 yılından sonra Türkiye’de birçok şey değişmiştir. 

Hemşerisi olmakla gurur duyduğumuz merhum Turgut Özal, bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'nin her alanda kalkınması için üstün bir gayret göstermiş, kişiliği ve icraatlarıyla milletimizin ve dünyanın takdirini kazanmıştır. Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Turgut Özal, fikirleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük ederken, ayrıca demokrasimizin gelişmesinde ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Yüreği; vatan, ülke ve insan sevgisiyle dolu olan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı ölümünün 22. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.” 

Çakır, Hamit Fendoğlu için yayınladığı mesajda da şöyle dedi:

“17 Nisan 1978 tarihinde bombalı saldırı sonucu şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamit Fendoğu daima  kalplerimizde yaşayacaktır.   Türkiye’nin buhranlı dönemlerinde karanlık güçler tarafından gelini ve torunları ile birlikte şehit edilen namı diğer Hamido, Malatyamız’ın önemli bir değeridir. Malatya’ya ve ülkemize Milletvekili ve Belediye Başkanı olarak hizmet eden merhum Hamit Fendoğlu, mertliği ve yiğitliğiyle hep kalbimizde yaşayacaktır. 

Merhum Hamit Fendoğlu’nu şehadetinin 37. Yılında rahmetle anıyor, ailesine ve tüm hemşerilerime tekrardan taziyelerimi sunuyorum.”

Gürkan’ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Sellahattin Gürkanda Özal için yayınladığı mesajda,  “Bu gün Malatya’nın onuru ve gururu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 22. yıldönümüdür. Acısı hala dün gibi taze ve yokluğu her zaman fark edilen özellikli bir liderdi. Türk siyaset tarihine yeni bir vizyon, yeni bir misyon kazandıran merhum Özal, her alanda Türkiye’ye çağ atlatmıştır. Özal’ın açtığı yolda emin adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, bölgesinde parlayan yıldız, rakiplerinin yakinen izlediği bir ülke konumuna gelmiştir. Bu gün aramızda olmasa da, fikirleri ve hedefleri daima bize yol gösterecektir. Bir Malatyalı lider olması dolayısıyla da gurur ve onur duyduğumuz merhum Turgut Özal’ı vefatının 22. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatının 37. yıldönümü dolayısıyla da bir mesaj yayınlayan Gürkan şunları belirtti:

“Bugün aynı zamanda Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatının 37. yıldönümüdür. Budan 37 yıl önce bombalı bir saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte vefat eden merhum Hamit Fendoğlu, Türk siyasetine mert kişiliği ile damgasını vuran bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu’nu vefatının 37. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” x

Polat'ın Mesajı

Malatyalı olmasından her zaman gurur duydukları 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal’ın Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve Dünya ile entegre olması adına ciddi adımlar atan önemli bir lider olduğunu vurgulayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Rahmetli Turgut Özal, 1980 darbesinde ciddi yaralar alan, kendi içine kapanıp zor günler geçiren Ülkemizin ayağa kalkması, ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda yeniden canlanması için büyük adımlar atan önemli bir devlet adamıydı. Malatyalı olmasından her zaman gurur ve onur duyduğumuz 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, ekonomik ve siyasi engelleri ortadan kaldırıp, dar kalıplara sokulup kendi kaderine terk edilmek istenen Türkiye’nin çehresini değiştirecek değişim ve dönüşüme öncülük ederek, aziz milletimizin gönlünde taht kurmuştur. 

Türkiye’de yaşayan tüm kesimlerin özgürce meselelerini konuşma ve tartışma imkanı yaratacak adımlar atarak, Ülkemizin gelişmesi, büyümesi, herkesin özgürce yaşayacağı modern ve çağdaş bir vizyon için büyük çaba harcayan 8.Cumhurbaşkanı Hemşerimiz Rahmetli Turgut Özal’ı ölümünün 22.inci yılında rahmet ve saygıyla anıyor, başta ailesi olmak üzere Milletimize ve Malatyalılara başsağlığı diliyorum” dedi.

17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden Malatya’nın Eski Belediye Başkanlarından ve bir dönem Milletvekilliği yapan Rahmetli Hamit Fendoğlu anısına bir mesaj yayınlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Rahmetli Hamit Fendoğlu, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı döneminde ülkesi ve şehri için gayret etmiş, kimseden korkmadan yolunda yürümüş cesaretli bir Malatyalıydı” dedi.

Belediye Başkanı Polat, yayınladığı mesajında “1980 Darbesi öncesinde Türkiye’nin ekonomik ve siyasi alanlarda gerilemesi ve akabinde karanlığa gömülmesi isteyenlerin yarattığı kaos ortamında memleketinin geleceği için korkmadan ve çekinmeden görevini sürdüren Hamit Fendoğlu, evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayata kaybetmesinin acısı hala yüreğimizdedir. Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığı döneminde ülke ve millet uğrunda çalışmış, cesaretli ve cesur kişiliğiyle milletin gönlünde yer edinmiş Rahmetli Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununu 37.inci ölüm yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum. 

Bu vesileyle Malatya Belediyesi Eski Başkanlarından Hamit Fendoğlu’na Yüce Mevla’dan gani gani rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.

Erkoç’un Mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta Özal ve Fendoğlu için  ayrı ayrı mesaj yayınladı.

Erkoç mesajında merhum Özal’ın Türkiye’ye çağ atlattığını belirterek,” Türkiye'nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan rahmetli Özal’ı bir kez daha minnetle anıyoruz ”dedi. 

Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşehrimiz merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal,  vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biridir. Bugün hemen her alanda Dünya ile yarışır halde olan Türkiye’nin önemli ilham kaynaklarından birini oluşturan değerli hemşerimiz Turgut Özal, Türkiye’nin özgüvenini yeniden kazanmasının mimarı olmuştur. 

Türk girişimcilerini Dünya ile tanıştıran Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk İş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Siyasi hayatımıza, demokrasimizin ve ülke ekonomimizin aydınlık geleceğine giden yolda üstün gayretleri ile unutulmayacak hizmetlerde bulunan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı aramızdan ayrılışının 22. yıldönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.” 

Erkoç, Fendoğlu için yayınladığı mesajda da “ Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya’mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu'dur. Bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız