SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ve Hamido İçin Mesajlar...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:21:40
Özal ve Hamido İçin Mesajlar...
A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal'ın vefatının 19. yıldönümü, Malatya eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido) ile 3 yakınının bombali bir suikast sonucu katledilmelerinin 34. yıldönümü dolayısı ile başsağlığı mesajları yayınlandı. 

Öz'ün Mesajı

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu ile yakınlarının ölüm yıldönümleri nedeniyle şu mesajı yayınladı:

"8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Rahmetli Turgut Özal'ı  Rahmana uğurlayışımızın 19. Yıldönümünü idrak etmekteyiz. Kendisine Allah'tan gani gani rahmet ve mağfiret diliyorum. Mekânı cennet olsun.
 
"Türkiye'yi dünyaya açan, modern Türkiye'nin temelini atan, milletiyle bütünleşmiş, halkın cumhurbaşkanı, sivil cumhurbaşkanı olarak gönüllerde taht kurmuş olan,;  bilgisi, birikimi, vizyonu ve icraatlarıyla ülkemize çağ atlatmış olan 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal'ı rahmet ve minnetle anarken, onun özlemini duyduğu modern Türkiye'yi  hakettiği refah seviyesine kavuşturmak için, ekip olarak gece gündüz demeden çalışıyor olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
Ayrıca; iki torunuyla birlikte bombalı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanlarımızdan ve Milletvekillerimizden Hamit Fendoğlu'nu da şehâdetinin 34. yıldönümü dolayısıyla rahmetle yâd ediyorum.  Bütün derdi milletine hizmet etmek olan, haksızlık karşısında hiçbir zaman dilsiz şeytan olmayan, aziz milletimizin gönlünde 'bir yiğit, bir kahraman ve bir halk adamı olarak ebediyete kadar hayırla anılacak olan, nam-ı diğer Hamido'yu bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.
 
Karanlık eller tarafından milletimizin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine yapılan bu menfur hadiseyi bir kez daha lanetliyor, bu tür hadiselerin bir daha vuku bulmamasını diliyorum. Bugün karanlık mihrakların, şer odaklarının bir bir hukuk önünde ve necip milletimizin ma'şeri vidanında hesap veriyor olması da bizim için bir teselli kaynağı olduğunu da ifade etmek istiyorum.  Bu elim hadisenin de bütün açıklığı ile aydınlatılmasını, faillerinin ortaya çıkarılmasını ve hukuk nezdinde hesap sorulmasını aziz milletimiz adına ümit ediyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."
 
Şahin'in Mesajı
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, yayınladığı mesajda, "Turgut Özal, Türkiye'nin çizgisini değiştiren, Çağ Atlayan Türkiye düşünü zihinlerimize inançla ve yeniden yerleştiren bir lider ve devlet adamıdır. Belki de bir liderin de ötesinde. Devleti ile milletini kucaklamayı başaran ender rastlanan bir siyasetçi. Asık suratlı ve mesafeli değil, her zaman sokakta, halkın içinde ve güleryüzlü bir liderdir. Türkiye'de enerji, telekomünikasyon, ekonomi politikaları, dış ticaret gibi çeşitli alanlarda önemli gelişme ve ilerlemelerin önünü Özal açtı. Ancak, Anayasa reformu, başkanlık sistemi reformu, özelleştirme reformu, eğitim reformu, sağlık reformu, sosyal güvenlik reformu gibi birçok planını da ömrü vefa etmediği için hayata geçiremedi. Türkiye'de zihniyet değişimine öncülük etmiş ve bunu başarmış bir lider. Turgut Özal'lı dönemde, Türkiye, değişen dünyanın yeni gerçeklerini öğrenme ve ufkunu genişletme fırsatını yakaladı. Turgut Özal dönemi, Türkiye'nin birçok alanda dönüşümü tanıdığı yıllar oldu. Dönüşüm, Özal ile toplumsallaşmış, yaygınlaşmış ve derinleşmiş, yaşamı etkileyen bir işlevsellik ve ivme kazandı. Turgut Özal, hayatı boyunca, aktif siyasetle uğraştığı yıllarda, en üst noktalarda üstlendiği görevlerde de savunduğu düşünceler, ülküler uğrunda çalıştı. Sağlığında sevenleri kadar eleştirenleri de çok oldu" ifadelerini kullandı. 
 
Akın'ın Mesajı 

 
Malatya Milletvekili Cemal Akın, Turgut Özal ve Hamid Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısı ile yayınladığı mesajda şunları söyledi; 
 
''Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, fikirleri, hamleleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla köklü değişimlerin ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesine öncülük ettiğini, demokrasinin gelişmesi ve ekonominin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir.Hemşehrimiz, Turgut Özal, bürokrat, siyaset adamı, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'nin her alanda kalkınması için üstün bir gayretin içinde olmuş, seçkin kişiliğiyle milletimizin ve dünyanın takdirini kazanmıştır. Türkiye'nin önüne büyük hedefler koyan Turgut Özal, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir. Aziz milletimiz, ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatına damgasını vuran Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır.
 
Ayrıca bugün Belediye Başkanlığımızı da yapmış olan değerli hemşehrimiz Hamid Fendoğlu’nu da menfur bir suikasta kurban vermiştik. Vefatlarının yıl dönümlerinde, hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın Hamid Fendoğlu’nun ailelerine ve hemşehrilerimize bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''

 
Çakır'ın Mesajı 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yayınladığı mesajda, "Bu topraklarda doğup büyüyen ve ülkemize önemli hizmetler yapan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı ölümünün 19. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunan, tabuları yıkarak Türkiye'yi dünyaya açan, çağdaş ve modern Türkiye'nin temellerini atan Turgut Özal bir dünya lideridir. Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir.  Kişiliği, yaşayışı, sıcaklığı ve fikirleri ile halktan birisi olduğunu gösteren Özal, başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin ve birçok dünya milletlerinin kalbinde özel bir yer edinmiştir. Bize düşen görev, onun fikirlerini, hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde tahlil ederek, ülkemize ve milletimize daha çok hizmet etmektir."  dedi. 
 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamid Fendoğlu için yayınladığı mesajda ise şunları belirtti; "Malatya’mız her zaman önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştirmiş, insanları daima yiğit ve mert olarak anılmıştır. Gönderilen paketli bombayla, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen belediye eski başkanlarımızdan ve milletvekillerimizden Hamit Fendoğlu da Malatyamız’ın yetiştirdiği yiğit evlatlarından birisidir. Hamit Fendoğlu ile birlikte vefat eden gelini ve torunlarını rahmetle anıyor, ailesine bir kere daha başsağlığı diliyorum."
 
Erkoç'un Mesajı 
 

Malatya Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin  Erkoç yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; 
 
"Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ı vefatının 19. yılında Millet olarak bir kez daha rahmetle anıyoruz.
 
Türkiye’nin “Vizyoner” kimliğinin oluşmasında fitili ateşleyen değerli hemşerimizin bu ülkenin geleceği adına yaptıklarını Türk Milleti asla unutmayacaktır. Değişim üzerine bir model oluşturup, toplumsal ve ekonomik dinamikleri birbirine monte etmeyi başararak Türkiye’nin büyük bir “Zihinsel” devrim yaşamasının mimarı olan Merhum Özal’ın o tarihlerde yaptıkları bugün çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.
 
Siyasal reformlar başta olmak üzere, piyasa ekonomisi,dışa açılma, etkin dış politika ile Türkiye’nin önünü açan, her şeyden önemlisi, müteşebbis hürriyetini Anadolu’ya aşılayan değerli hemşehrimiz Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz.
 
Yine 17 Nisan 1978 yılında bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledilen Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası camiası olarak rahmetle anıyoruz. Malatya’nın siyasi yaşamının önemli köşe taşlarından biri olan merhum HAMİDO’yu katledenlerin bir gün mutlaka Türk Adaletine hesap vereceği ümidini taşıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız