SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ve Kutan'ı Unuttular

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:11:09
Özal ve Kutan'ı Unuttular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Koordinasyon Kurulu’nun 2013 yılı 1. dönem toplantısında barajların durumu hakkında bilgi veren DSİ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla adları Turgut Özal ve Recai Kutan olarak değiştirilen barajların yeni isimlerini kullanmak yerine eski isimlerini kullanmayı tercih etti. 

Başbakan Erdoğan’ın da katılımı ile 12.12.2012 tarihinde aralarında Malatya’daki Boztepe ve Kapıkaya barajlarının da olduğu Türkiye genelindeki 100’ü aşkın sulama projesinin açılış töreninde Kapıkaya Barajı’nın adının Turgut Özal Barajı, Boztepe Barajı’nın adının ise Recai Kutan Barajı olarak değiştirildiği bizzat Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 

Sözkonusu törende konuşan Başbakan Erdoğan “Değerli büyüğüm, ağabeyimiz Recai Kutan'ın ifade ettiği gibi, birine (Kapıkaya Barajı) hakikaten ülkemizin dünyaya bakışında bir değişim sürecine imzasını koyan merhum Turgut Özal'ın adını verdik. Ve bir diğerine, (Boztepe Barajı) yine Malatyalı ama farklı dönemlerde aynı zamanda da DSİ camiası içerisinde on yıllarca çalışmış, İmar İskân Bakanlığı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış olan Recai Kutan beyin ismini verdik” şeklinde konuşmuştu. 

Vali Vasip Şahin’in başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, isimleri değiştirilen barajlar konusunda en yetkili kurum olan DSİ 9, Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy’un hem sinevizyon sunumda hem de şifahi sunumda barajları yeni isimleri ile anmak yerine eski isimleri tercih etmesi ‘özensizlik ve bilgisini yenilememe’ olarak değerlendiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız