SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özal Vizyonu Uzayda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:27
A- A+ PAYLAŞ

TÜRKSAT Genel Müdürü Dalbay, Türkiye'nin, 1980'li yıllarda 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın vizyonuyla Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne başvurmasının, bugün sonuçlarını aldığını söyledi.

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay, 1980'li yılların sonunda merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vizyonuyla Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne yörünge başvurusunda bulunulduğunu, bunun sonucunda bugün çok stratejik olan 31, 42 ve 50 derecelerde yörünge haklarının alındığını söyledi. 

Artık boş yörünge yok 

Başvuruyla alınan yörünge haklarının, buralarda belli bir süre uydu işletilmediği durumlarda iptal edildiğini belirten Dalbay, ''Özellikle son 10 yılda ülkeler yörünge hakkı elde etmek için ciddi bir yarış içindeler. Ancak artık insan nüfusunun yaşadığı yörüngelerde boş yer yok'' diye konuştu. 

Yeni yörünge hakkı istenecek 

TÜRKSAT 4B uydusunu da 2014 yılının şubat ayında uzaya göndereceklerini dile getiren Dalbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Uydu haberleşme sıralamasında 16'ıncı sıradayız. Sadece TÜRKSAT 4A ve 4B uyduları sayesinde dünya uydu haberleşme operatörleri sıralamasında 2 basamak yukarı çıkacağız.  2017 ve 2019'da atacağımız tamamen yerli üretim olan uyduları da bu yörüngelere koyacağız. Hedefimiz 2017 yılında dünyanın ilk 10 büyük uydu haberleşme operatörü arasında girmek.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız