SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özal Zehirlenmedi' Raporu !

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:53:09
'Özal Zehirlenmedi' Raporu !
A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili yapılan otopsiye göre ilk sızan rapora göre zehirlenmişti. Bu kez sızan rapordaki iddia, "Özal zehirlenmedi".

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan numunelerde zehir bulunduğu iddiaları ile ilgili yeni iddia... İddiaya göre Özal'ın naşında bulunduğu belirtilen 4 maddenin, zehirlenmesini kanıtlayacak dozda olmadığı ortaya çıktı.

Ölümü şüpheli bulunarak mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan alınan numunelerde zehir bulunduğu iddialarını Adli Tıp 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun rapor istediği Eczacılık Fakültesi'nin raporunda doğrulanamadığı iddia edildi. 

Prof. Dr. Buket Alpertunga ve ekibinin yaptığı çalışmalar tamamlanırken, Özal'ın naaşında bulunan 4 maddenin zehirlenmesini kanıtlayacak dozda olmadığı ve makul seviyelerde olduğu ileri sürüldü. 

Sözkonusu raporla ilgili ulaşılan bilgilerde Özal'ın naşında bulunduğu belirtilen, zehirli maddelerin yıllar içinde çeşitli sebze ve meyvelerden tarım ilaçları aracılığıyla alınarak vücutta biriktirilmiş olabileceğine vurgu yapıldı. 

Öte yandan, naaştaki radyoaktif maddelerin Özal'ın ölümünden sonra çevre şartlarından ve yer altı sularından gelerek naaşın içine sızmış olabileceği de belirtildi.

RAPOR HAFTAYA SAVCIYA GİDECEK

Haber 7'nin ulaştığı Adli Tıp Kurumu yetkilileri de, onayladıkları herhangi bir rapor olmadığını Ezcacılık Fakültesi'nden bekledikleri rapor doğrultusunda hazırlayacakları raporu önümüzdeki hafta savcılığa göndereceklerini açıkladı.

Milat Gazetesi yazarı İsa Tatlıcan, Turgut Özal'ın naaşında zehir bulunamadığı yönünde elde ettiği bilgileri köşesine taşıdı. Tatlıcan'ın aktardığı bilgiler şöyleydi:

Adli Tıp'tan Son Karar: Özal Zehirlenmedi! 

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda Turgut Özal'ın zehirlendiği yönündeki iddiaları inandırıcı bulmadığımı yazmış ve bu konudaki şüphelerimi sıralamıştım. Bu raporun etrafındaki şüphelerin ortadan kalkması için Adli Tıp'tan çıkacak olan raporun mutlaka bağımsız kurullarda incelenmesi gerektiğinin de altını çizmiştim. 

Bir sonraki yazımda ise Adli Tıp'tan sürpriz bir rapor çıkarsa hiç şaşırmayacağımı söylemiştim.

Kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini önlemek ve şüpheleri ortadan kaldırmak için bağımsız kurullarla çalışmaya karar veren Adli Tıp 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, bu konuda Eczacılık Fakültesi'nden, alanında otorite olarak kabul edilen Prof. Dr. Buket Alpertunga ekibinden gelecek olan raporu bekliyordu. 

Yapılan araştırmalar birkaç gün önce tamamlandı ve Adli Tıp, Turgut Özal naşı üzerinde yaptığı incelemesini karara bağladı.

Adli Tıp'tan bize ulaşan bilgilere göre savcılığa gönderilecek raporda, Turgut Özal'ın naşında bulunduğu belirtilen 4 maddenin, zehirlenmesini kanıtlayacak dozda olmadığı belirtiliyor. 

Yüksek dozda olduğu iddia edilen DDT maddesinin, yıllar içinde çeşitli sebze ve meyvelerden tarım ilaçları aracılığıyla alınarak, vücutta yağ tabakasında biriken bir madde olduğuna dikkat çekiliyor. 

Özal'ın otopsisinde ortaya çıkan Amerikyum ve Polonyum adlı radyoaktif maddelerin ise, 19 yıl içerisinde yokolması gerektiğine dikkat çekiliyor. Uzmanlar ise, radyoaktif maddelerin Özal'ın ölümünden sonra çevre şartlarından ve yer altı sularından gelerek naaşın içine sızmış olabileceğini belirtiliyor. 

Raporda ayrıca Kadmiyum maddesi için verilen 4 raporun Tübitak'ın Gebze'deki Marmara Araştırma Merkezi'nde incelendiği ve zehirlenmeyi kanıtlayacak dozda bulgulara rastlanmadığı vurgulanıyor. 

Tüm bu bulgular ışığında Özal'ın zehirlenerek değil, ilk ölüm raporunda da belirtildiği gibi kalp krizinden öldüğü ortaya çıkıyor. Ayrıntılı raporun önümüzdeki hafta içi Ankara Cumhuriyet Savcılığına gönderileceği belirtiliyor. 

Türkiye'yi haftalardır meşgul eden "Özal zehirlendi" iddialarının bundan sonra nasıl seyredeceğini merakla takip edeceğiz. 

NELER YAŞANMIŞTI? 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarı bir süre önce açılmıştı. Özal'dan alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu yapılan incelemede, zehirlenme bulgularına rastlanıldığı öne sürülmüştü. Adli Tıp'ta yürütülen çalışmaların Aralık ayı içinde Cumhuriyet Başsavcılılğı'na gönderileceği yetkililer tarafından daha önce de ifade edilmişti.

İDDİALAR NEYDİ? 

Medyada daha önce yer alan haberlerde; Turgut Özal'ın vücudunda yüksek miktarda etkili zehirli madde kalıntılarına ulaşıldığı iddia edilmişti. Söz konusu zehirin, 15-20 dakika içinde solunum yollarını felç ettiği ve kalp krizine neden olduğu belirtilmişti.

Zehirli maddenin Özal'ın yiyecek ya da içeceğine karıştırılmış olabileceği de ifade edilmişti.

Kaynak: Haber 7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız