SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'a Mezarı Başında Anma

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 14. yıldönümünde kabri başında düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, "Özal gibi bir cumhurbaşkanı seçmeliyiz" dedi. Malatya'da Özal'ı anma amaçlı toplantı 18 Nisan'da gerçekleştirilecek.

MEZARI BAŞINDA MALATYA KAYISISI DAĞITILDI..
Topkapı'daki mezar başında düzenlenen törene merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Efe Özal, eski gelini Zeynep Beşikçioğlu, hükümeti temsilen Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, partililer ve vatandaşlar katıldı. Tören, mezara çelenk konmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler de, Genel Başkan Erkan Mumcu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme nedeniyle törene katılamadığını belirterek, "Özal, Türkiye'nin çağı yakalamasında çok önemli vazife ifa etmiş bir insan. Her şeyden önce Özal, Türkiye'yi sıkı yönetimden devralmıştır. Sıkıyönetimden devralmasının nedeni Türkiye'de kardeşliğin bozulmasıydı. Merhum cumhurbaşkanımızı rahmetle anıyoruz. Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bence cumhurbaşkanının Özal gibi bir cumhurbaşkanı olması lazım" diye konuştu.

Semra Özal ise anma töreninin ardından anıt mezardan ayrılırken, "Ona her geçen gün artan bir özlemim var. Her geçen gün acımız kat kat artıyor. Çok fazla konuşamayacağım. Ayakta durabilecek durumda değilim" ifadelerini kullandı.

Törene katılan vatandaşlar Özal için dua ederken, Özal'ın Mevlana gibi olduğunu söyledi. Yaşlı bir vatandaş, Özal'ın Mevlana gibi olduğunu belirterek "Herkesi kucaklar herkesi severdi. Kendisine düşman olanlara dahi sevgiyle yaklaşırdı onları kırmazdı. Bu nedenle Mevlana gibi bir insandı" dedi.

Lokum, helva ve Malatya kayısısının dağıtıldığı törenin ardından bazı vatandaşlar mezara su döktü, dua etti.

MALATYA'DA PROGRAM VE MESAJLAR..
Bu arada, Özal için 18 Nisan Çarşamba akşamı Belediye tarafından "Özal'ı Anarken" konulu bir toplantı düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak toplantıda Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof.Dr. Eser Karakaş, Gazeteci- Yazar Hüseyin Gülerce ve Gazeteci- Yazar İsmail Kapan, Özal'ı anlatacaklar. Ayrıca, Anavatan Partisi İl Başkanlığı tarafından Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Yeni Cami'de Özal için mevlid okutulacağı bildirildi.

Ayrıca, Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak ve Miraç Akdoğan ile Belediye Başkanı Cemal Akın birer mesaj yayınladılar.

Milletvekili Ölmeztoprak mesajında şöyledi:

"1927 yılında Malatya’da doğup, 17 Nisan 1993 yılında ahirete irtihal eden, çok renkli anadolu coğrafyasının çok renkli insanı olan merhum 8.Cumhurbaşkanımız rahmetli hemşehrimiz Turgut ÖZAL’ı vefatının 14.yılında rahmetle anıyoruz.
"Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık" diyerek yola çıkan seçkin bir siyaset ve devlet adamı olan, olağanüstü bir zekâya ve tükenmek bilmeyen bir çalışma azmine sahip olan, günlük yaşamdaki bütün davranışlarını renklendiren ve gönüllerde sevgi ve saygı uyandıran engin bir imanı olan, davranışlarında doğal ve ender bulunan bir tevazu ve hoşgörüye sahip olan, ben öbür dünyaya inanır ve bu dünyanın bir geçiş yeri olduğunu düşünürüm öbür dünyada bugün yaptıklarının hesabı sorulur diyip her seferinde Allah korkusunu dile getiren ve Türk siyasetine “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” diyerek bir yandan Hakk’a olan inancını diğer yandan halka olan sevgisini ifadelendiren çocukların ve gençlerin tonton amcası, sanatçıların ve sporcuların babası, milletin cesur lideri olarak anılmaktadır.

Rahmetli ÖZAL’ı yüzeysel sıfatlarla anlatmak, tanımlamak zordur. Kendisini rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."

Anavatan Partisi Milletvekili Miraç Akdoğan da mesajında şunları söyledi:

"Anavatan Partimizin kurucusu, 8. Cumhurbaşkanımız, devlet ve siyaset adamlığının büyüklüğünü her geçen yıl çok daha iyi anladığımız, milletimizin değerleriyle olan barışıklığı yanında geleceği görme ve ülkeyi buna hazırlamadaki maharetine olan ihtiyacımızın her yıl daha da arttığı merhum Turgut Özal'ı 14. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Özal'ın geçmişte değil gelecekte aranması gerektiğini düşünen birisi olarak bugün yaşadığımız birçok iç ve dış sorunun temelinde, onun inaçlı, reformcu, cesur, geçmişten güç alarak geleceği kucaklamayı esas alan, teknik bilgi ile siyasi vizyonu en üst düzeyde buluşturan anlayışından uzaklaşılmasının yattığına inanıyorum.

Bu vesileyle merhum Özal'ı bir kez daha rahmet, şükran ve hasterle yadediyorum."

Belediye Başkanı Akın'ın mesajı da şöyle:

"Büyük devlet ve siyaset adamı, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 14. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Turgut Özal, Türkiye için son derece önemli ve anlamlı bir isimdir. Malatyamız için ise daha da önemli ve değerlidir. Çünkü; Malatyamız’ın evladı olan Turgut Özal, bu toprakların Türkiye’ye armağanıdır.

Bütün Türkiye bugün Turgut Özal’ı daha iyi anlamakta ve O’na minnet duymaktadır. Çünkü hayatın gerçekleri, dünyanın ve Türkiye’nin değişim yönü O’nun tespitlerinin ne kadar gerçekçi olduğunu ortaya koymaktadır.

Turgut Özal, refah üretemeyen ekonomiyi, üretme kabiliyeti olan bir ekonomiye, yönetemeyen demokrasiyi, yönetebilme kabiliyeti olan demokrasiye dönüştüren bir model ortaya koymuştur. Türkiye’yi dışa açmış ve gelişen ülkelerle yarışabilecek bir sosyo-ekonomik gelişmenin zeminini hazırlamıştır.

Demokratlık ve sivillik onun temel karakteri olmuştur. Bu karakteri ile Türkiye’de özgürlük ortamı yaratmış ve devlet- birey ilişkisinin demokratikleşmesini sağlamıştır.

Düşünce ifadesinin önündeki engellerin kaldırılması, din ve vicdan hürriyeti ile serbest girişim özgürlüğü O’nun olmazsa olmazları olmuştur.

Turgut Özal, hepsinden önemlisi Türkiye’nin ufkunu dünyaya açmıştır. Şu anda rahmetli Turgut Özal sayesinde ülkemiz, sınıf atlamış, dünyadaki bütün gelişmelere ayak uydurmuş ve girişimcilerimiz bütün dünyaya yayılmıştır. Bu sayede insanımızın kendine güveni gelmiş, zekası ve çalışkanlığı sayesinde de büyük atılımlar yapmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerimiz Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, O’nun bizlere açtığı ufukla Malatya halkına hizmet etmenin gayreti içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum ”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız