SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'dan Karşı İddialar

A- A+ PAYLAŞ

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği Arasta Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan Ahmet Özal, "Bu olay benim siyasete girme kararımı hızlandırdı. Siyasete giriyorum. Anavatan Partisi Genel Başkanlığı'na adayım" diye konuştu. Bu arada, aynı operasyon kapsamında Edirne Belediye Başkanı ile birlikte 8 kişi tutuklandı.

ÖZAL'IN AÇIKLAMASI..
İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra Edirne Adliyesi'ne getirilen 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Özal ile birlikte belediyede çalışan 6 kişi daha serbest bırakılırken, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu diğer 9 sanık ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yaklaşık 2 saat cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakılan Ahmet Özal, adliye çıkışında yaptığı
açıklamada, "Şu anda söyleyeceğim, sadece Türkiye'de her şey iftiralarla yürümüyor, Türk adaletine güvenin. Esasında bu işin arkasında çok enterasan olaylar var. Siyasi olaylar var. Benim siyasete girme hazırlığımda olmamın bazı insanları rahatsız ettiğini biliyorum. Hiçbir zaman kimse engel olamaz. Emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. Adelete güveniyorum. Hiç kimseden korkmuyorum. Kimse adeleti kandıramadı. Bu olay benim siyasete girme kararımı hızlandırdı. Siyasete giriyorum. Anavatan Partisi
Genel Başkanlığı'na adayım. Herşeyi açıklayacağım. Benim bilgim olmayan şeyler soruldu, zaten bilgim olmadığı için de serbest bırakıldım. Ama bunun arkasında neler olduğunu sonra öğrendim" dedi.

Özal, daha sonra kendi kullandığı araçla Edirne'den ayrıldı. Operasyonla ilgili mahkemenin halen devam ettiği öğrenildi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI..
Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ve "Arasta" adı verilen operasyonda, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeyi sevk edilen 9 kişiden, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Aralarında Ahmet Özal'ında bulunduğu 7 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan, Mustafa Selçuk, Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, ve Ümit Yeğin, "İhaleye fesat karıştırma", "Rüşvet alma" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt oluşturma" suçlamasıyla tutuklanırken, Önder Karahan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gece geç saatlerde sona eren mahkemenin ardından tutuklanan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP'liler tarafından "Büyük başkan" sloganlarıyla uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız