SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ı O Anlattı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin ölümünün 17. yıldönümü dolayısıyla anma töreni kapsamında düzenlediği "Özal'ı Anarken" konulu konferansta, MHP'li kimliğinden sonra 1990'lı yıllarda Tansu Çiller'in danışmanlarından biri olan, en son bulunduğu yer de AKP hükümetinin çok yakını olan "sonradan liberal" Prof.Dr. Mümtazer Türköne, Turgut Özal'ı anlattı. Konferansın yanı sıra Turgut Özal Fotoğrafları Sergisi de açıldı.

Anma programı ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi 2010 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında, 8’nci Cumhurbaşkanı, hemşerimiz merhum Turgut Özal’ın ölümünün 17. yıldönümü nedeniyle konferans ve fotoğraf sergisi düzenledi.

17 Nisan Cumartesi günü belediye konferans salonunda gerçekleştirilen “Özal’ı Anarken” konulu konferansa Prof. Dr. Mümtazer Türköne konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Vali Vekili Şükrü Özcan, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Malatya eski Valisi Saffet Arıkan Bedük, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı daire müdürleri, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kültürel hizmetlere büyük önem verdiklerini, halkın karşısına daha zengin programlarla çıkmak gerektiğini, Malatya’nın yetiştirdiği ilim, kültür, sanat ve devlet adamlarını anmaya, anlamaya, yeni nesle tanıtmaya özen gösterdiklerini, bu bağlamda Mayıs ayında dolu dolu programlar yapacaklarını söyledi.

BAŞKAN ÇAKIR: ÖZAL İLK GÜN Kİ SICAKLIĞIYLA, SEVECENLİĞİYLE YÜREKLERİMİZDE YAŞIYOR…
Rahmetli Turgut Özal'ı ne Malatyalıların, ne Türk Halkının, ne de İslam dünyasının unutamadığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “O, hâla ilk günkü sıcaklığı ve sevecenliği ile sanki yanı başımızda, yüreklerimizde yaşıyor. Turgut Özal, elbette ülkemiz için çok önemli bir devlet ve siyaset adamı idi. Fakat biz Malatyalıların gönlünde onun ayrı bir yeri var. Ülke çapında bıraktığı binlerce eserde; Malatya’da adını taşıyan Tıp Merkezinde, Çat Barajında, Organize Sanayi Bölgesinde, İhracatını onunla öğrendiğimiz kayısının çiçeğinde hep onu hatırlarız. Hükümet meydanından her geçtiğimizde, burada düzenlenen her mitingte, onun, “Allahınıza gurban” deyişini anımsarız. Türkmenistan’dan Amerika’ya kadar, ‘Malatya Malatya’ türküsünü söylediği, kimi yabancı devlet başkanlarına söylettiği günleri hatırlarız” dedi.

ÖZAL CESUR BİR SİYASET ADAMIYDI…
Türkiye’nin bugün demokratikleşme adına bu kadar önemli mesafeler alabilmesinde, rahmetli Özal’ın vaktiyle başlattığı uygulamaların büyük payı olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, Özal’ın Türkiye’yi içine kapanık, devletçi anti demokratik bir Ortadoğu ülkesi konumundan kurtararak, Demokratik bir cumhuriyet olma yolunda ilk ciddi çaba gösteren tek lider olduğunu "Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık" diyecek kadar, cesur bir siyaset ve devlet adamı olduğunu, Îslâm kimliğiyle evrensel değerleri uzlaştıran, Türk milletine, "iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkânını" sağlayan, bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

HAMİT FENDOĞLU’NU DA RAHMETLE ANIYORUZ…
Başkan Çakır, “Malatyalılara büyük hizmetler veren ve hain bir saldırı sonucu öldürülen eski Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fedoğlunu da bu vesileyle saygı ve rahmetle anıyorum, Allah rahmet eylesin” dedi.

PROF. DR. TÜRKÖNE: ÖZAL’I ANLATMAK ONURLU, ŞEREFLİ, GÜZEL VE BİR O KADAR DA ZOR…
Turgut Özal’ı anlatmanın onurlu, şerefli, güzel ve bir o kadar zor olduğunu belirten Prof. Dr. Mümtazer Türköne, izinsiz el koyduğu ve çok faydalandım dediği kitaplardan dolayı Malatyalılardan helallik istedi.

Türkiye’nin uzun ve zorlu bir dönemi geride bıraktığını vurgulayan Prof. Dr. Türköne, birilerinin Türk Halkını zorbalıkla yönetmeye kalktığını ve maalesef belli bir dönemde de yönettiğini, bu yönetim tarzının bu ülke insanının her şeyine aykırı olduğunu söyledi.

KENDİSİNİ HALKTAN BİRİ GÖRDÜĞÜ İÇİN ÇOK SEVİLDİ…
Prof. Dr. Türköne, “Turgut Özal çok sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Kesip, biçerek bu dönemleri sonlandırmaya çalıştı. Şartların olgunlaşmadığı dönemlerde Türkiye’yi değiştirmeye, demokratikleşmesine büyük önem verdi. Rahmetli Özal’ı büyük yapanda o değişime inanmasıydı. Bugün Türkiye de bu dönemin kapanması o dönemde Turgut Özal’ın ana omurgayı değiştirmesiyle başladı. Özal şartları ve imkanları en iyi değerlendiren insandı. Gerginlikleri çok iyi yönetti. Sorunları çözmek için büyük düşünürdü. Sorunları Türkiye sınırlarını taşan bir ufukla çözmeye çalışırdı. Türkiye’nin sermayesini değiştirerek ekonomisinin büyümesini sağladı. Kendini Halktan birisi olarak gördüğü içinde en sevilen devlet adamı oldu ve halen unutulmadı” dedi.

TÜRKİYE, ÖZAL’IN HAYALİNİ KURDUĞU ÜLKE HALİNE GELİYOR…
Türkiye’nin Dünya’nın en büyük güçlü ekonomisi olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini belirten Prof. Dr. Türköne, “Özal’ın yönetim anlayışı, hayatı ve ölümü tarihi değiştirdi. Türkiye artık güçlünün eliyle yönetilemez. Birçok ülkenin refahı bize bağlı. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesi, diplomasi yoluyla denge noktasının tam ortasında. Türkiye Özal’ın hayalini kurduğu bölgesinin hakimi, güçlü, dünya da söz sahibi bir ülke haline geliyor” dedi.

Prof. Dr. Mümtazer Türköne, konferansın sonunda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayıp, kitaplarını imzaladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise günün anısına Prof. Dr. Mümtazer Türköne’ye kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

TURGUT ÖZAL FOTOĞRAF SERGİSİ DE AÇILDI…
Malatya Kültür Yaşam Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Turgut Özal Fotoğrafları” sergisi de konferanstan önce açıldı. Turgut Özal’ın Malatya ziyaretlerinin yanı sıra, bazı gezi ve incelemelerinde çekilen fotoğraflar vatandaşların büyük ilgisini gördü. Anıların tazelendiği fotoğraf sergisi gelen vatandaşları çok duygulandırdı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız