SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Bakanları da Gelecek

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde kabinesinde yer alan isimlerinde bulunduğu çok sayıda eski bakan Malatya'ya gelerek Özal'ı anma etkinliklerine katılacak.

İnönü Üniversitesi'ndeki Özal'ın adına ilk kez açılacak Turgut Özal Müzesi ve anma etkinliklerine Başbakan Yardımcısı ve devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile birlikte eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve eski bakanlardan Abdülkadir Aksu, Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Ali Coşkun, Güldal Akşit, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli ve Mehmet Keçeciler'in katılacağı belirtildi.

15 Nisan Perşembe günkü törene Özal döneminde görev yapan çok sayıda eski milletvekili ile birlikte eski valilerden Saffet Arıkan Bedük ve Galip Demirel'in de törenlere katılacağı kaydedildi.

YOĞUN PROGRAM..
15 Nisan 2010 Perşembe günü saat 13:30'da Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilecek olan ve merhum Turgut Özal'a ait çok özel eşyalar ve fotoğrafların da sergilendiği müze açılışına, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Özal'ın eşi Semra Özal ve oğlu Efe Özal'ın yanı sıra Turgut Özal'la mesaide bulunmuş devlet erkanının ileri gelenlerinin de katılacağı bildirildi.

Bu arada, Turgut Özal adına kongre de düzenlenecek. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, "Küresel Krizler ve Ekonomik Yönetişim" temalı Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi düzenlenecek.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde 15 Nisan Perşembe günü saat 09:00'da başlayacak olan kongreye 145 adet bildiri sunulacak.

Krizler ve Ekonomik Sistemler, Son Küresel Kriz - Sebep ve Sonuçlar, Makro Ekonomik Dengesizlikler, Küresel Finansal Sistem ve Sorunlar, Muhasebe ve Finansal Düzenlemeler, Bölgesel Benzeşmeler ve Ayrışmalar, Erken Uyarı Modelleri, Krizden Çıkış Politikaları, Sürdürülebilirlik ve Yönetişim, Küresel Ekonomik Yönetişim, Kriz ve Yeni Uluslararası Siyaset gibi konuların ele alınacağı kongrenin çok sayıda kişi olacak.

Kongrenin açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve London School of Economics'den Robert Wade yapacak. Ardında Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ve Yapı Kredi Yatırım Genel Müdürü Ahmet Yıldırım konuşma yapacak.

Diğer yandan, 18 Nisan pazar günü saat 10,00'da Malatya Yeni Cami'de Özal için Mevlid-i Şerif okutulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız