SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Hayal Kırıklığı!

A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti 10. Olağan Kongresi Ankara'da Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, Malatya eski milletvekillerinden Ahmet Özal'ın da genel başkan adayı olduğu kongrede, genel başkanlığa Namık Kemal Zeybek seçildi.

Kongre Divanı, genel başkan adaylarının isim sırasına göre konuşmalarını yapacağını açıkladı. Bunun üzerine ilk olarak Adnan Dağıstanlı kürsüye geldi. Dağıstanlı konuşmasında, önceli genel başkanlardan Tansu Çiller'in genel başkan adayı olmayacağını açıklamasından sonra adaylığını açıkladığını belirtti. Dağıstanlı, 'partiye monte edilmeye çalışan kişilerin' genel başkan adayı olduğunu belirterek, "En son hangi partide olduğunu bilmediğim adaylar bugün burada aday oluyorlar. Bunu dikkatle izlemelisiniz" dedi.

Delegelere, 'Bugünün yarınını düşünün' diyen Dağıstanlı, çünkü Bugün AK Parti'nin tek alternatifinin Demokrat Parti olduğunu söyledi.

Demokrat Partinin darbelerin taraftarı gibi gösterildiğini belirten Dağıstanlı, "Biz darbe karşıtı insanlarız. Askeri darbelere karşı olduğumuz gibi sivil darbelere de karşıyız. Bugün Sayın Erdoğan'ın ortaya koyduğu sivil vesayete de karşıyız. Genel başkan olursam bu partiyi kendi küllerinden ayağa kaldıracağız. Arkamda hiçbir sermaye gücü yok; icazet gücü yok, medya gücü yok" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Ahmet Özal da, 1999'da Malatya'dan bağımsız seçildiğini hatırlatarak, "Bağımsız oldum, çünkü kendi partimden aday gösterilmedim. O günden bu yana başka partilerin teliflerini kabul etmedim. Çünkü benim çizgim DP çizgisiydi. Yoldan sapmadım, alnımın akıyla bugün buraya geldim. Siyasi geçmişimde partiler arası cambazlık yoktur. Cindoruk'un daveti üzerine bu partiye geldim" dedi.

Demokrat Parti'yi ilk seçimlerde TBMM'ye taşımaya geldiğini ifade den Özal, bunu yapacağına inandığını söyledi. Özal, "8 senedir yalandan, güya kurtarıcı gibi ortaya atılan 8-10 isim ile kaybedilen zaman partinin şahsiyetini, teşkilatın gururunun incitmiştir. Lütfen artık buna müsaade etmeyin. Bu partinin sahibi teşkilattır bu partiyi ancak sizler kurtarabilirsiniz" dedi.

DP'nin yüzde 10 barajını geçmeyi hedeflediğini ancak yüzde 20 oy oranının hedeflenmesi gerektiğini belirten Özal, "Bunun için halkın sorunlarına yönelik somut çözümler sunmamız gerekir. Bizim gerçek tabanımız olan köylü, esnaf, emeklinin meselleri için önümüzdeki 5 ay program üretmek zorundayız. Dış politika önümüzdeki 5 ayda bizim hedefimiz olmamalıdır" dedi.

Özal, küstürülmüş Anavatan Partilileri DP seçmeni haline getirmek gerektiğini belirterek, "Gerçek Özal severleri DP saflarına katacağıma inanıyorum ve bunu biliyorum" diye konuştu.

ADAYLIK İÇİN 6 BAŞVURU
DP Genel Başkanlığı için aday olacak isimler için son başvuru saati 13.00'tü. Genel başkanlık için 8 kişinin adı geçiyordu ama 6 kişi başvuruda bulundu.

DP Genel Başkanlığı için Kongre Divan Başkanılığına adaylık başvurusunda bulunanlar şöyle:

-DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal,
-Eski Bakan Namık Kemal Zeybek,
-Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu,
-Eski Anavatan Partisi Genel Başkanı, DP Genel Başkanvekili Salih Uzun,
-Eski DYP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem,
-DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı.

İLK TURDA EN ÇOK OY ZEYBEK'E
14 sandıkta 1325 delegeden 912 delege oy kullandı. 7 oy geçersiz sayılırken 905 oy geçerli oldu. İlk tur seçim sonuçlarına göre sandıktan en fazla oy Namık Kemal Zeybek'e çıktı. 575 delegenin oyunu alan Zeybek ilk turda seçilemedi. Özal ise sadece 11 oy aldı. En az oyu alan aday ise Adnan Dağıstanlı. Dağıstanlı'ya sadece 4 oy çıktı.

Diğer adayların aldığı oylar ise;

Rifat Serdaroğlu 139

Salih Uzun 134

Tekin Enerem 42 oldu.

İlk turdaki bu sonuçların ardından Ahmet Özal adaylıktan çekildi, diğer tur oylamalara katılmadı.

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde üçüncü turda 566 oy alan Namık Kemal Zeybek genel başkanlığa seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız