SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özal'ın Hayalini Gerçekleştirdik'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:01
'Özal'ın Hayalini Gerçekleştirdik'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partililerle birlikte Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ni Belediye İşhanı'nda ziyaret edip, yeni yerlerinin hayırlı olması temennisini iletti.

Ziyarette konuşan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıca, muhtarların sorunlarıyla ilgilenen Milletvekili Çalık'a teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AKP merkez ilçe başkanı Osman Güder, "Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla iç içe olmayı şiar edinmişiz. Halk ile devlet arasında köprü görevini yapan muhtarları ziyaret ettik" derken, AKP il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam da, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği'ne yeni yere taşınmaları nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son olarak konuşan Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın büyükşehir olmasından sonra ne getireceği ve muhtarların özlük haklarıyla ilgili konulara temas etti. TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçen 13 il arasında Malatya’nın bulunmasının önemine değinen Çalık, "Merhum Özal’ın Malatya’nın büyükşehir hayalini AK Parti iktidarımız gerçekleştirdi" dedi.

Büyükşehir olmanın avantajlarından söz eden Çalık, büyükşehir olunca vergi ve su parasının artacağı endişesi duyanların olduğunu belirterek, "Büyükşehir olunca köyler mahalle durumuna dönüyor ve 5 yıl boyunca köylerden vergi ve harç alınmayacak. Su ücreti, en düşük ücretin 4'te 1'ini geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir olunca Malatya’nın bütçesinin 180 milyon TL’den 300 milyon TL’ye yaklaşacağını aktaran Çalık, ayrıca "Büyükşehir yasa tasarısında Malatya milletvekilleri olarak büyük emek ve katkımız var" diyerek, Malatya’yı büyükşehir yapmanın AKP iktidarına nasip olması nedeniyle duydukları memnuniyeti anlattı.

Öte yandan, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi için AKP iktidarının çalışma da yaptığını bildiren Çalık, "Sigorta priminiz devlet tarafından yatırılacak ve muhtarların maaşları arttırılacak" müjdesini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız