SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Mezarına Çat Suyu

0
Güncellendi - 2016-04-17 22:50:36
Özal'ın Mezarına Çat Suyu
A- A+ PAYLAŞ

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümün 23'üncü yılında Topkapı'da mezarı başında anıldı. Özal'ın mezarına, yapımında emeği olduğu Malatya Ovası'nı sulayan Çat Barajı'ndan getirilen su dökülürken, törene katılan Özal'ın eşi Semra Özal, "Türkiye de onu arıyor, dünya da onu arıyor. Onun kıymetini sonradan anladılar" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da düzenlenen resmi törenle anıldı. Törene, Özal'ın eşi Semra Özal ve çocukları Ahmet, Efe Özal'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, 23.Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Kemal Başak ve Özal'ın çok sayıda seveni katıldı. Semra Özal, törene hastalığından dolayı tekerlekli sandalye ile geldi. Törende, merhum cumhurbaşkanının, yapımında emeği olduğu Malatya Ovası'nı sulayan Çat Barajı'ndan vatandaşlar tarafından getirilen su, mezara döküldü. Özal'ın torunu Serra da mezara çiçek bıraktı.

Tören, saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga tarafından mezara Cumhurbaşkanlığı çelengi bırakılması ile son buldu.

"ONUN KIYMETİNİ SONRADAN ANLADILAR"

8'İNCİ CUMHURBAŞKANI MERHUM TURGUT ÖZAL, ÖLÜMÜN 23'ÜNCÜ YILINDA TOPKAPI'DA MEZARI BAŞINDA ANILDI. ÖZAL'IN MEZARINA, YAPIMINDA EMEĞİ OLDUĞU MALATYA ÇAT BARAJI'NDAN GETİRİLEN SU DÖKÜLÜRKEN, TÖRENE KATILAN ÖZAL'IN EŞİ SEMRA ÖZAL, "TÜRKİYE DE ONU ARIYOR, DÜNYA DA ONU ARIYOR. ONUN KIYMETİNİ SONRADAN ANLADILAR" DEDİ. (MURAT DELİCE/İSTANBUL-İHA)

Tören öncesi duygularını ifade eden Semra Özal, "Herhalde anlaşılmıştır. Ölümünden sonra onu daha iyi anladılar. Hiçbir şey konuşmak istemiyorum çocuklar, rahatsızım. Türkiye de onu arıyor, dünya da onu arıyor. Sizler de onu arıyorsunuz, sizin aradığınız gibi bütün dünya da onu arıyor. Onun kıymetini sonradan anladılar" dedi.

"2000'Lİ YILLARDA BU KÜRT MESELESİ ÇÖZÜLÜRDÜ"

Babasının ölümünden sonraki dönemi değerlendiren Ahmet Özal ise, "Türkiye babamın ölümünden sonraki yıllarda eğer daha istikrarlı şekilde bir gidişat sürseydi, büyük ihtimalle Türkiye Avrupa Birliği'ne girerdi. 2000'li yıllarda bu Kürt meselesi çözülürdü. Herkes bunu söylüyor zaten. O zamanki gidişata bakınca bugünleri çok rahat görebilirdik.

8'İNCİ CUMHURBAŞKANI MERHUM TURGUT ÖZAL, ÖLÜMÜN 23'ÜNCÜ YILINDA TOPKAPI'DA MEZARI BAŞINDA ANILDI. (MURAT DELİCE/İSTANBUL-İHA)

Ama tabii her şey Allah'ın takdiri. Özlemim var, her gün de artıyor. Sadece bende değil bu özlem. Sadece bende değil sokakta dolaştığımda halkta da daha fazla bir özlem var. Zaten rahmetlinin bir sözü vardı. Ölmeden önce, 'Benim tutmaya çalıştığım dengeleri ve yapmak istediklerimi ben öldükten 15-20 yıl sonra anlarsınız' demişti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

İstanbul- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Derebeyi-Fk (8 yıl önce)
    allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • yuzarsif (8 yıl önce)
    Allah ebediyen razi olsun mekani cennet olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (8 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla