SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Mezarını ve Ailesini Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2018-09-22 18:32:15
Özal'ın Mezarını ve Ailesini Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversiteye ismi verilen 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın anıt mezarını ziyaret edip çiçek bırakarak dua ettikten sonra, eşi Semra Özal’ı da ziyaret etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, başlaması nedeniyle üniversiteye ismi verilen 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın İstanbul’daki anıt mezarını ziyaret edip, çiçek bırakarak dua okudu.  Ziyaret Yasin-i Şerifin okunması ile son buldu.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Merhum Özal’ın eşi Semra Özal’ı evinde ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversitenin kuruluşu ve son durum hakkında bilgi vererek, yapılacak olan pazı projeleri paylaştı.  Rektör Prof. Dr. Karabulut, görevi devir alırken hazırlatmış olduğu Turgut Özal ile ilgili videoyu da Semra Özal ile paylaştı.

Ziyarete ve gösterilen ahde vefadan dolayı teşekkür eden Semra Özal, “Çok mutlu oldum. Turgut Özal’ın isminin kendi memleketindeki üniversitede yaşatılacak olmasından dolayı ayrıca mutluyum. Üniversitenin kurulmasına katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Sizlerden tek isteğim Turgut Özal gibi gençleri yetiştirmenizdir. Sadece böyle bir isteğim var.” dedi.

Semra Özal, merhum Özal’ın saklamış olduğu kitapları ile birlikte bazı kişisel özel eşyalarını Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağışlayacağını ifade etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemize ismi verilen 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’a karşı kurumsal olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz.

1980’lerde Özal dönemiyle birlikte Türkiye önemli bir değişim ve dönüşüm yaşamıştır. Özal’ın ülkemize kazanımları konusundaki çalışmalarını sahipleneceğiz. Merhum Özal’ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum, mekanı cennet olsun.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    özal ın mezarını ziyaret etmesi şık olmuş, semra nın yanına gitmeseydi daha şık olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bizlerin.geninde.var.sagiken.kiymetini.deyerini. Bilmeyiz.oldukten.sonra.deyerini.bilir iz Allahtan.rahmet.diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Malatya rumuzlu kardeşim;yorum yazarken imla kurallarına ve yazıma dikkat ederseniz yaptığınız yorum daha iyi anlaşılır.Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla