SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Özal'ın Öldürüldüğü İddiasına Katılmıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:26
A- A+ PAYLAŞ

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürüldüğü iddialarına ilişkin konuştu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Güniz Sokak'taki çalışma ofisinde Uluslararası Nizami Gencevi Merkezi İcra Müdürü Dr. Ruşen Muradov ve Milli Kütüphane Dışilişkiler ve Kültürel Faaliyetler Şubesi Uzmanı Hafize Er'i kabul etti. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, ''Turgut Özal'ın başkaları tarafından öldürüldüğü iddialarının hiçbirisine katılmıyorum. Ben katılmam, eğer öyle bir durum varsa bulur çıkarırlar. 19 sene bulunup çıkarılmamış şimdi dahi bulunup çıkarılması geç değildir. Artık o görev adaletindir, başkasının değildir'' diye konuştu. 

Sorguya çekilmedim

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonunda 28 Şubat Alt Komisyonuna ifade veren bazı isimlerin kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğunun anımsatılması üzerine Demirel, şunları söyledi: 

''Ben sorguya çekilmedim, sadece bilgi verdim. Darbe Komisyonu bir sorgu komisyonu değildir. Bilgi toplar. Darbe Komisyonu bu darbeleri kim yapmış, neyi yapmış yapanları bulalım da bunlar hakkında tahkikat yapalım şeklinde bir komisyon değildir, tahkikat komisyonu değildir. Darbe Komisyonu'nun tahkikat komisyonu şeklini alması halinde Darbe Komisyonu'nun fonksiyonu sıfıra iner. Darbe Komisyonu görevini bence çok yaymadan sanki Türkiye'yi kurtarıyormuş gibi bir duruma sokmadan görevini tamamlamalıdır.'' 

Ben hesaplaştım

12 Eylül Davası'nda Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın ilk kez hakim karşısına çıktığının hatırlatılması üzerine, ''Ben darbenin mağduruyum, baş mağduruyum aslına bakarsanız. Yalnız ben hesaplaşmamı yaptım. Ben darbe sonrasında yeniden başbakan oldum, yeniden cumhurbaşkanı oldum. Ben bu çeşit siyasi hadiselerin mahkemeler marifetiyle ve siyasetçilerin mahkeme edilmesi marifetiyle bir neticeye götürülmesinde çok büyük zorluklar olduğuna hep kani olmuşumdur'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız