SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Ölümüyle İlgili Gizemli Not!

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:24
Özal'ın Ölümüyle İlgili Gizemli Not!
A- A+ PAYLAŞ
Özal'ın ölümündeki şüpheleri tespit eden DDK, gizemli bir not buldu.
 
1998'de Semra Hanım'a gönderilen notta şöyle yazıyordu: "Turgut Özal'ı ilaçla öldürdüler. Katili Azerbaycan'da. İsmi Hasan Alioğlu"
 
Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporunu geçtiğimiz hafta tamamladı. 2 yıllık araştırmanın sonucuna göre Özal'ın ölümünde şüpheler vardı. DDK'ya göre Özal, böcek ilacı zehirlenmesi nedeniyle ölmüş olabilirdi.
 
Türkiye DDK'nın raporu ile sarsılırken Takvim'den Şerif Güzel ilginç bir bilgiye daha ulaştı.
 
SEMRA ÖZAL'I ZİYARET EDEN AZERİ
DDK, 1998'de Özal'ın eşi Semra Özal'ı ziyaret eden sır Azeriyi de araştırdı. DDK raporunda yer alan bilgiye göre, 1998 yılında, Semra Özal'ın İstanbul Sarıyer'deki evine 34 TC 245 plakalı araçla bir kişi gitti. Kendisini Şehriyar Purnovruz olarak tanıtan gizemli Azeri, Semra Hanımla görüşmek istedi. Ancak Semra Özal, o sırada evde değildi.
 
ADRESTEKİ OTELDE KİMSE BULUNAMADI
Bunun üzerine Purnovruz, Semra Özal'a iletilmesi için korumalarına not bıraktı. O notta, "Turgut Özal'ı Glikonorinaid adlı ilaçla öldürdüler. Katili Azerbaycan'da. İsmi Hasan Alioğlu" diye yazıyordu. Purnovruz, notta kendi adını ve İstanbul'da kaldığı oteli de belirtti, yazıyı "Erciyes Otel, Beyazıt. Şehriyar Purnovruz, 5179185" bilgileriyle bitirdi. Semra Özal, Purnovruz'a ulaşmak için korumasını otele gönderdi. Ancak otelde kimse yoktu. Araştırmada Purnovruz'un, Türkiye'ye resmi yollarla girmediği belirlendi. Purnovruz'un geldiği 34 TC 245 plakalı araca ve sürücüsüne de ulaşılamadı.
 
DERİN SONA YAZILI KANIT
Semra Özal'a bırakılan not, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili şüpheleri daha da arttırdı. Bu arada Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.
 
KORUMASI HATIRLAYAMADI
Konuyla ilgili yapılan araştırmada ilginç bilgilere ulaşıldı. Buna göre Purnovruz'un pasaportunun fotokopisi, Semra Özal'ın koruması Asım Enşenol'da bulundu. Enşenol ise söz konusu fotokopiyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'ne teslim etti. Ancak DDK'nın yaptığı inceleme sırasında Enşenol, fotokopiyi kime verdiğini hatırlayamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız