SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Özel Vagonu Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde Malatya'daki bir açılışa gelmek için kullandığı özel tren vagonu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'ne getirilerek bakıma alındı.

ADAPAZARI'NDA ATIL DURUMDAYDI..
Turgut Özal'ın 1986 yılında Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan demiryolu köprüsünün açılışına katılmak için kullandığı ve TCDD tarafından özel olarak dizayn edilmiş özel salon vagonu, Adapazarı'nda atıl vaziyette duruyordu. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü devreye girerek, özel vagonu Malatya'ya getirdi.

TCDD Adapazarı Vagon Fabrikası'nda 1983 yılında imal edilen özel salon vagonunun içerisinde toplantı odası, yatak odası, banyo, mutfak, televizyon, müzik sistemi ve sekreter odası bulunduğu kaydedildi. Uzun bir süreden beri atıl vaziyette bekletildiği için yeniden bakım ve onarımdan geçmesi gereken özel vagonun, Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'nde servis vagonu olarak kullanılacağı öğrenildi.

ÖZALLAR VE O FOTOĞRAF..
Üstte, merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın, "trenci" şapkasıyla ve eşi Semra Özal'la birlikte penceresinden poz verdiği tren vagonu, Özal'ı 1986 yılında Malatya'ya getiren vagon.

Üstteki fotoğraf; Özal'ın bu ziyareti sırasında Foto Spor Fotoğraf Stüdyosu'nun sahibi, eski gazeteci Yusuf UĞRAR tarafından Malatya'da çekilmişti.

Alttaki fotoğrafta ise, 19 yıl sonra Malatya'ya getirilen özel vagon görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız