SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Papağanı 40 Yaşında

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:29:39
Özal'ın Papağanı 40 Yaşında
A- A+ PAYLAŞ

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın papağanı, Özal'ın vefatının üzerinden 22 yıl geride bırakarak, 40’ıncı yaşını yeni sahibi ile pastayla kutladı. 

Antalya’da yaşayan turizm işletmecisi Metin Suna, kendisinin de Malatyalı olduğunu ve İstanbul’da bir arkadaşının tavsiyesi ile Özal'ın papağanı Cabbar’ı almaya karar verdiğini söyledi. Özal’ın vefatının ardından papağana bakan kimsenin kalmadığını aktaran Suna, o zaman 22 yaşında olan papağanı 18 yıl önce satın aldığını kaydetti. 18 yıldır papağanı yanından hiç ayırmadığını dile getiren Suna, gözü gibi baktığını belirtti.

ÖZAL'IN FOTOĞRAFINI GÖRÜNCE "BABA" DİYOR

Malatya’da Özal ile komşu olduklarını ve ailecek kendisini çok sevdiklerini ifade eden Suna, "Rahmetli Turgut Özal’ın papağanını 18 yıl önce satın aldım. Özal, ölünce eşi bakamayıp sattı. Arkadaşım almış sonra o da bana sattı. 18 senedir ben bakıyorum. Konuşuyor, dans ediyor, türkü söylüyor. Bir evlat gibi benim yanımda. Hiç yanımdan ayrılmaz" dedi. Özal’ın fotoğrafını görünce papağanın etkilendiğini kaydeden Suna, "Özal’ın fotoğraflarının etrafında dolaşıyor. Bir şey yapamıyor. Fotoğrafları görünce ‘Baba’ demeye başlıyor" ifadelerini kullandı. Rahmetli Özal'ın papağan ile bir fotoğrafını da gösteren Suna, "Fotoğrafta Özal papağana yiyecek veriyor. Vitaminini veriyor" dedi.

"ASLA SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Özal’ın ailesinden papağanı geri almak gibi bir talep gelmediğini ifade eden Suna, "Asla satmayı düşünmüyorum. Benim için çok değerli. İyi paralar verenler de oldu. Yine vermedim. Şu an 100 bin dolar bile getirseler yine vermem. Canı isterse konuşuyor. Sohbet ediyor. Genellikle ne haber, nasılsın, merhaba diyor" diye konuştu.

40'INCI YAŞINI KUTLADI

Bugün papağanın 40’ıncı yaşını kutladıklarını aktaran Suna, "Çok güzel bir kutlama oldu. Arkadaşlarım da destek verdi. Pastasını da yedi. İnşallah uzun yıllar sağlıklı şekilde benimle kalır" dedi. Papağanın aylık 50 TL masrafı olduğunu kaydeden Suna, "Antep fıstığı, ceviz, badem yiyor. Elma, portakal, kivinin de sadece suyunu içiyor. Vitaminini oradan alıyor. ARA cinsi, Brezilya’dan gelme. Kısa mesafeli uçabiliyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız