SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal'ın Son 24 Saati...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:43
Özal'ın Son 24 Saati...
A- A+ PAYLAŞ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı ile harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili yaptığı incelemede, çarpıcı bilgi ve belgelere ulaştı. Yüzlerce tanık ile görüşen, Özal'ın son 24 saatini dakika dakika inceleyen DDK, ölümüyle ilgili ağır 5 ihmalle karşılaştı.
DDK ekibi, Özal'ın ölümüyle ilgili bilgi ve belgeleri temin etmekte büyük sıkıntılar çekti. Bu süreçte bazı evrakların kaybolduğu, bazı tanıkların hayatını kaybettiği belirlendi. Raporun son aşamaya geldiği ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.
 
Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, Köşk Özal'ın ölümünün, "bir istihbarat örgütü", bir başka grup tarafından planlı şekilde gerçekleştirildiğine yönelik "somut" bilgi ve belgelere ulaşamadı. Ancak, Özal'ı ölüme götüren süreçte, çok vahim hataların yapıldığını, bu hataların da ölümü şüpheli hale getirdiğini belirledi. Yetkililer, bir anlamda Özal'ın "otopsi raporunun" yeniden yazıldığına dikkat çekti.
 
Açıklamak için Demirel'i beklediler
 
Heyet, Özal'ın ölümünü araştırma süresince bir çok ihmaller zinciri ile karşı karşıya kaldı.
 
Örneğin, Özal'ın Köşk'ten hastaneye götürülürken ambulansın çalıştırılmaması, Köşk'te yeterli sağlık ekibi ve sağlık teçhizatının bulanamaması, önce GATA için yola çıkılması ardından güzergah değiştirilerek Hacettepe Hastanesi'ne dönülmesi sürecinde zaman kaybının yaşanması gibi, bir çok ihmalin Özal'ın hayatını kaybetmesinde büyük rol oynadığı saptandı. 
 
Yine yapılan incelemelerde, Turgut Özal'ın ölümünün ardından, hastanede, ölüm haberinin açıklanıp açıklanmayacağının tartışma konusu olduğu bazı kişilerin ise açıklama için dönemin Başbakanı Demirel'in beklenmesi için ısrar ettikleri bilgilerine ulaşıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız