SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Özallar Umutlandı'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı’nın açıklamalarının ardından gözler yine Turgut Özal ile Eşref Bitlis’in ölümlerine çevrildi. Ahmet Özal, babası Turgut Özal’a yönelik suikastle ilgili bilgilerin de devletin gizli arşivlerinde bulunduğunu, bunların açıklanması gerektiğini söyledi

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Abant Platformu’nda, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün şüpheli olduğuna ilişkin açıklamaları, babasının ölümünden bu yana aynı iddiayı dillendiren Ahmet Özal’ı umutlandırdı. Yıllardır savunduğu ‘şüpheli ölüm’ iddiasının ilk kez bakan düzeyinde telaffuz edilmesini önemsediğini belirten Ahmet Özal, babasının ölümündeki şüphelerin aydınlatılması için Turgut Özal’a yönelik suikast olayının da incelenmesi gerektiğini, bunun için de Adalet Bakanı ile görüşerek, her iki olayın araştırılması için Meclis’te bir komisyon kurulması konusunda yardım isteyeceğini söyledi. Özal’ın, VATAN’a yaptığı değerlendirmeler özetle şöyle:

* Türkiye Turgut Özal, Eşref Bitlis, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi pek çok önemli ismi o yıllarda kaybetti. Ben Turgut Özal’ı kaybettiğimiz 1993 yılından itibaren yaptığım açıklamalarda aynı şeyi söyledim, Türk kamuoyunun yüzde 96’sı, Özal‘ın normal bir şekilde öldüğüne inanmıyor dedim. 1999’da milletvekili olunca, bunu bir önerge ile Meclis gündemine de getirmeye çalıştım. TBMM’de bir komisyon kurulmasını istedim. Özal’ın ölümü ve ona yönelik suikast iddiasının birlikte araştırılması için Meclis araştırması talep ettim. Kamuoyunun vicdanının rahatılması için bu yapılmalıydı olmadı. Hükümetler bunu uygun görmedi. Neden uygun görülmedi bilmiyorum. Bu olayların açıklığa kavuşması için devletin gücü gerekir.

* Turgut Özal’ın ölümünden önce kendisine yönelik bir suikast olayı var. Bu Kartal Demirağ ateş etti ile kapatılacak bir olay değil. Bunun arkasında başka gizli güçler bulunuyor. Devletin gizli arşivinde var bunlar. Biliyorum ki bu olayda dibine kadar varıldı. 25 yıl geçmiş niye açıklanmıyor? Türkiye’de artık her şeyi konuşmanın zamanı geldi.

* Meclis bir araştırma komisyonu kurarak suikast ve ölümü birlikte incelemeli. Komisyon kurulması da başta Ak Parti olmak üzere TBMM’nin çoğunluğunun destek vermesine bağlı. Adalet Bakanı’ndan talepte bulunacağım. Kendisinin de şüphelerini dile getirdiği bu olayla ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talebine karşı çıkmayacağını umuyorum.”

DİPNOT

Kartal Demirağ, 18 Haziran 1988 yılında dönemin Başbakan’ı Turgut Özal’a ANAP kongresinde tabanca ile iki el ateş ederek suikast girişiminde bulundu. Özal parmağından yaralandı. 27 Ocak 1989’da 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sonradan Cumhurbaşkanı seçilen Özal tarafından affedilerek 16 Nisan 1992’de şartlı tahliye yasasından yararlanarak salıverilmiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız