SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ozanlar Temel Taşlarımız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:44
A- A+ PAYLAŞ
6.Arguvanlı Ozanlara Vefa Günü düzenlendi. 
 
Ankara Arguvanlılar Derneği tarafından yapılan açıklamada, 6.Arguvanlı Ozanlara Vefa Günü nedeniyle, Çankaya Belediyesi Salonu’nda Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu konuşma yaptı.
 
Aydoğdu, “İçinde bulunduğumuz kolay tüketim döneminde, tüketilenlerin değeri, tüketildiği anda ortadan kalkmaktadır. “Kullan at”, “yenisini al”, “saklamaya gerek yok” anlayışın yaygınlaştığı bu dönemde bizi biz yapan değerlerimiz de kolaylıkla unutulabilmektedir.
 
Toplantımızın başlığında kullandığımız “vefa” sözcüğü özenle seçilmiştir.
 
Bizi biz yapan temel değerlerin, hızlı tüketimin yaşandığı bu dönemde unutulmaması, her zaman hatırlanması ve hak ettikleri yere getirilmesi için, biz onlara olan şükran duygularımızın ifadesi olarak “vefa” sözcüğünü seçtik.
 
Eğer bugün biz Malatya’nın Arguvan ilçesi doğumlular gururla Arguvanlı olduğumuzu söylüyorsak, herkes Arguvan'ı biliyorsa, bunda ozanlarımızın emeği büyüktür.
 
Arguvanlı ozanlarımız bizi biz yapan temel taşlarımızdır. “Arguvan Ağzı” denen usulün ortaya çıkması onların sayesindedir. Tüm toplumun Arguvan türkülerini bilmesi onların sayesindedir, Bugün burada bu kalabalığı toplayama bilmemiz de Arguvanlı ozanlarımız sayesindedir.
 
Bu nedenle biz diyoruz ki; Arguvanlı ozanlarımız; bizi biz yapan sizlersiniz. Biz size olan vefa duygularımızla sizleri anma toplantıları yapıyoruz. İyi ki varsınız. Arguvan sizin nefesiniz sayesinde daha çok tanınacak, daha çok bilinecek ve gelecek nesillere örnek olduğunuz için daha çok ozanlar yetiştirecektir“ ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra sırası ile 22.Dönem Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Akören köyü Dernek Başkanı Yusufhan Doğan, Hakim Mehmet Adıgüzel, Leyla Aslan Dr. Kemal Doğan, Erhan Yılmaz, ve Osmaniye vali Yardımcısı Hüseyin Doğan konuşma yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız