SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özat'ın Mesajları Samsun'a

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:35
Özat'ın Mesajları Samsun'a
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat'ı protesto eden Samsunlu basın mensupları, basın toplantı odasını terk etti.

Ligin 16. haftasında Malatya İnönü Stadı'nda Yeni Malatyaspor ile Samsunspor arasında oynanan karşılaşma sonrası Samsunspor teknik direktörü Ümit Özat, basın açıklaması yapmak üzere basın toplantı odasına giriş yaparken, Samsun'dan gelen yerel gazeteciler, tepki göstererek, dışarı çıktı.

Basın mensuplarının dışarı çıkmasının ardından değerlendirmede bulunan Özat, "Güzel bir maç oldu. Kazanabileceğimiz bir maçtı ama ikinci yarı Yeni Malatyaspor daha üstün oynadı. Yeni Malatyaspor'da kazanabilirdi, bizde. Ortada 1 puan var. Bu puanların değerini şöyle değerlendirmek lazım; Balıkesirspor, Giresunspor ve Göztepe'ye yenilmeseydik, bu 1 puan bizim için çok değerli olacaktı. Onlarla berabere kalsak bugün 27 puanda olacaktık. Kayseri Erciyesspor'u yenip ilk yarıyı 27 puanla kapatırsak, ilk yarı için başarılı bir puan elde etmiş oluruz. Biz çok iyi bir çıkış yaptık ama ilerleyen mevsim şartları hem de dar kadromuzdan dolayı zaman zaman gerekli müdahaleleri yapamadık. Ama ben hala oyuncularıma inanıyorum" dedi.

"Gerginliği yaratan meslektaşlarınız"

Özat, Samsun'dan gelen gazetecilerin dışarıya çıkmalarıyla ilgili olarak, "Gerginlik yok sadece gerginliği yaratan buradan çıkan meslektaşlarınız. Yalan haber yaptıkları için antrenmanları basına kapattık. Bir kişinin yaptığını üstlerine alındılar, hiç umurumda değil. Ben olduğum sürece antrenmanlara giremeyecekler. Önce içlerindeki yalancıyı bulacaklar. Ben 4 ay boyunca antrenmanı basına açtım. 4 ay aralıksız açtım. Yalan haber yaptıkları sürece, iftira haber yaptıkları sürece, bende orada olduğum sürece antrenmana giremeyecekler" ifadelerini kullandı. 

"Karamsar bir tablo görmüyorum"

Özat, karamsar bir tablo görmediğini ifade ederek, "Gerginliği yaratanlar Samsunspor'un menfaatini düşünmeyen, iyiliğini istemeyen insanlar. Dolayısıyla bende çok takmıyorum. Sezon başında çok iyi çıkış yapıldı. Geriden gelip bugün bu puanı yakalayıp, Play-Off barajının içerisine girmiş olsaydık, bugün kimsenin diyecek bir şeyi yoktu. Ama çok hızlı geldiğimiz için sonrasında yaşanan sert bir düşüş kötü gidiş gibi değerlendirildi. Halbuki bu takım geçen sene 19 puanla ilk yarıyı kapattı. Şuanda 24 puanı var. Dolayısıyla kulübün, başkanın, yönetimin hangi şartlarda kulübü bir yerlere getirmek için uğraştığını hepimiz biliyoruz. Kulübün 55 milyon TL'ye yakın borcu var. Başkan sağ olsun yönetimle bu işi bir arada götürmeye çalışıyor. Bizde gecemizi gündüzümüze katarak, bu oyuncuları geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Dar kadroda sakatlanan oyuncular olduğu zaman mevkilerde de oynama yapıyoruz. Ama sezon başı için baktığınız zaman her şey çok iyiydi, iyi gidiyor gibi görünüyordu ama şartlar zorlaştıkça kadro sıkıntısı da yaşayabiliyoruz. Bunlar olacaktır, ben çok karamsar bir tablo görmüyorum. Geçen hafta 'bir düşünce boşluğuyla' istifa ettiğimi söylerken, bir umutsuzluğa kapıldığım için söylemedim. Kan değişiminin iyi geleceğine inandığım için söyledim. Ama insanların şunu unutmaması lazım, bir takım boyu neyse odur. Takım boyu ne çok uzanır ne de çok kısalır. Biz boyumuzu biliyoruz. Sezon başı biraz çok iyi gittik, o düşüşü insanlar yakıştırmadı. Buraya kadar getiren bu çocuklar, bundan sonrada toparlayacak olan bu çocuklar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız