SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özbek Hastaya TÖTM'de İlik Nakli

0
Güncellendi - 2019-05-08 03:46:28
Özbek Hastaya TÖTM'de İlik Nakli
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli Merkezi'nde lösemi hastası Özbek Javokhir Saydaliev'e ilik nakli gerçekleştirildi.

Özbekistan'dan kemik iliği nakli için merkeze gelen 38 yaşındaki kanser hastası Javokhir Saydaliev'e kardeşinden alınan kök hücrelerle nakil yapıldı. Merkezde 19 gün tedavi gören Saydaliev, taburcu edildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan Kök Hücre Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, 2010 yılında merkez bünyesinde kemik iliği ünitesinin kurulduğunu hatırlattı.

Aradan geçen 9 yılda 600 hastaya kök hücre nakli yaptıklarını aktaran Erkurt, bu yılın ilk 4 ayında ise 56 hastaya ilik nakli yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, geçen yıl kamu hastaneleri arasında en fazla kök hücre naklini kendilerinin yaptığını dile getirerek, "Bu yılda aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Dünyada her yıl ortalama 100 nakil yapan merkezlerin deneyimli olduğu kabul edilir ve hasta ölüm oranlarının daha az olduğu bilinir. Biz de son 2 yıldır bu sayıyı geçerek, deneyimli merkez olduğumuzu gösterdik." şeklinde konuştu.

- "Sağlık turizmi kapsamında ilk kök hücre nakli"

Sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalara da hizmet verdiklerini anlatan Erkurt, şunları kaydetti:

"Sağlık turizmi kapsamında ilk defa bir hastaya kök hücre nakli yaptık. Kan kanseri Özbek hastamıza kök hücre nakli yaptık. Hastamız nakil öncesi tedavisini farklı bir hastanede olmuş. Kök hücre nakli için bizim merkezi tercih etti. Burada kök hücre nakli sağlıklı şekilde yapıldı ve tedavisi tamamlandı. Hastayı bir hafta önce taburcu ettik. Bu kök hücre nakli, ekip işi."

Özbek Javokhir Saydaliev ise daha önce İstanbul ve Rusya'da farklı hastanelerde tedavi olduğunu, nakil için ise Malatya'yı tercih ettiğini belirterek, "Burada ilik nakli oldum, her şey güzel. Maddi ve manevi açıdan buradan destek gördüm. Naklin ardından kendimi iyi hissediyorum. Ülkeme döndüğümde burayı diğer hastalara tavsiye edeceğim." diye konuştu.

Saydaliev, doktorlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız