SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özdemir, Profesör Oldu..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden, Malatyaspor yöneticisi hemşehrimiz Ramazan Özdemir, profesörlüğe yükseldi.

Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'nda doçent olarak görev yapan Özdemir, yaklaşık 3 yıldır da Malatyaspor yönetiminde görevli. Özdemir, 2 hafta önce, Malatyaspor Basın Sözcülüğü görevini, üniversitedeki işlerinin yoğunluğu nedeniyle bırakmıştı.

ÖZDEMİR'İN ÖZGEÇMİŞİ..
28-11-1964 Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da, yüksek öğrenimini Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde (1990) tamamladı.

TUS imtihanlarında sırayla iç hastalıkları (İnönü Üniversitesi), kadın doğum (Anadolu Üniversitesi), kardiyoloji (Haydarpaşa), Kardiyoloji (İnönü Üniversitesi) kazandı ve yaklaşık 2 yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde invazif kardiyoloji (Anjiografi, anjioplasti) çalıştı ve aynı yerden uzmanlık bitirme tezini tamamladı (By pas'lı hastalarda balon anjioplasti uygulanması ve sonuçları). 1996 kardiyoloji uzmanı oldu.

1999 yılında Cerrahpaşa tıp fakültesinde girmiş olduğu Doçentlik imtihanını başarıyla verdi, Almanya ve Hollanda'da değişik zamanlarda kısa süreler için girişimsel kardiyoloji konusunda çalıştı.

1998 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesine koroner anjio laboratuarının kurulmasına ve tanıtılmasına öncülük etti. Primer PTCA ( Kalp krizine balon uygulanması), tıkalı damarın lazerle açılması, burgu (rotablator) yöntemiyle damar açılması, IVUS (damar içinin ultrasonla görüntülenmesi) gibi yeniliklerin uygulanmasına öncülük etti.

100 üzerinde yurt içi ve yurt dışı makale, bildirisi var. Yurt içi-dışı 5 dergide bilimsel danışmanlık yapmakta, yayınlanmış 1 adet kitap yazarlığı olup, Türk Kardiyoloji, Avrupa Kardiyoloji, Türk Tabipler Birliği, Malatya Eğitim Vakfı, Malatyaspor üyeliği ve yöneticiliği bulunuyor. Evli ve 2 çocuk sahibi olup, İngilizce biliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız