SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özdemir; "Saniyede 78 Litre Yetmiyordu"

0
Güncellendi - 2016-08-22 12:35:26
Özdemir;
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Çavuşoğlu, Aşağıbağlar, Tandoğan, Fırat, Çöşnük, Zaviye, Haciabdi, Şeyhbayram, Başharık ve Hasanvarol Mahallesi’nde ölçülebilir sistemler oluşturularak içme suyu hattı döşeme çalışmaları sürüyor.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, her iki mahallede 15 bin 590 metre hat döşeneceğini kaydederek, bu güne kadar 6 bin metrelik hattın tamamlandığını söyledi. Özdemir, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 2014-2015 yılları içerisinde çok fazla arıza gelen bölgelerimizde yapmış olduğumuz etüt çalışmaları sonucunda tespit ettiğimiz yerlerin ihalelerini yaptık. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) dediğimiz uygulamayı ilk önce Çavuşoğlu ve Salköprü Mahallesi’nde yaptık. Saniyede 78 litre verdiğimiz su yetmeyip sıkıntı oluşturabiliyordu. Şuan saniyede 17-18 litre suyla kesintisiz bir şekilde ve arıza olmadan hattımızı işletebiliyoruz. Aynı şekilde Çöşnük ve Fırat bölgesinde de ekonomik ömrünü yitirmiş borulardan dolayı yıl içerisinde çok fazla arızamız geliyordu. Bu hatları yeniliyoruz. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL civarında bir masraf yapacağız. 16 kilometre civarında da boru değiştireceğiz. Şuan 6 bin metrelik kısmını tamamlamış durumdayız. 640 abone bağlantısının yanı sıra 1 adet debimetre odası yapacağız. Yeni nesil borularımızla İnşallah vatandaşlarımız tamamen güvenilir bir şekilde suyu içmiş olacaklar. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız