SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özdemir Yeniden Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimleri Odası'nın 10.genel kurul ve seçimi yapılarak, başkanlığa tekrar Ertuğrul Özdemir getirildi.

Oda binasında gerçekleştirilen genel kurul ve seçimde divan başkanlığını Tarım İl Müdür yardımcısı Ramazan Aytekin yaptı.

Genel kurul ve seçimde bir konuşma yapan Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, ülkedeki et sıkıntısından da söz etti. "Biz iki yıl önce göreve geldiğimizde hayvancılığın can çekiştiğini ve acil tedbirler alınması gerektiğini üstüne basa basa söylemiştik. Endişelerimiz göz ününe alınmadı ve bugün et sıkıntısı yaşanıyor. Fiyat gittikçe yükseliyor" diyen Özdemir, "Bizimle birlikte diğer sivil toplum örgütleri de aynı basın açıkmalarını yapıp hükümet uyarmıştı. Yine 8. beş yıllık kalkınma planı Hayvancılık İhtisas Komisyonu raporunda 2010'da et açığının yüksek oranda olacağı belirtilmiş, rapor olarak sunulmuştu. Buna rağmen tedbir alınmadı ve bugünkü et krizi yaşandı. Ne acı bir gerçektir ki, Türkiye'de hep kriz yaşanınca tedbir alıyoruz. Kriz öncesi tedbir almıyoruz. Çözümler üretmiyoriuz" ifadelerini kullandı.

Tarım İl Müdür yardımcısı Ramazan Aytekin ise, "İlimizde bir zamanlar veteriner hekim sayısı iki elin parmlaklarını geçmez iken, bugün ilçelerde, büyük köy ve kasbalarda da veteriner hekimler çalışmaktadır. Veteriner hekimlerimiz gıda denetimi ve hayvan hastalıkları konusunda büyük görevler yapmaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya Veteriner Hekimleri Odası'nın 10. genel kurul ve seçimine tek liste katıldı. Önceki yönetimin liste çıkardığı seçimde şu isimler görev aldı:

Asıl yönretim kurulu: Ertuğrul Özdemir (Başkan), Ahmet Tay, Nuh Gelegen, Emin Yurtseven ve Süleyman Berktaş.
Haysiyet divanı asil üyeleri: Orhan Bakırcıoğlu, Ergün Koşar, Ali Avcı, Mehmet Yüksekağaç ve Sadık Özelçi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız